Gemeente Oirschot

Digitaal bevolkingsonderzoek borstkanker in Oost West Middelbeers

Op 8 november start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Oost West Middelbeers.

Â

Waarom deelnemen?

Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer 1 op de 8 vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. De grote verdienste van het bevolkingsonderzoek is dat borstkanker in zo'n vroeg stadium kan worden ontdekt dat een knobbeltje vaak nog niet voelbaar is. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Â

Voor wie?

Eenmaal per twee jaar worden de vrouwen uitgenodigd voor het onderzoek als ze tussen de 50 en 75 jaar oud zijn. Conform de landelijke richtlijnen, zijn dat in 2011 de vrouwen geboren in de jaren 1936 t/m 1961. Vrouwen uit Oost West Middelbeers met de postcode 5091 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.

Onderzoekscentrum

Het onderzoekscentrum staat van 8 november tot eind november 2011 op het Doornboomplein (hoek Anjerstraat) in Middelbeers

Â

Meer informatie

Voor vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker of voor het verzetten van de afspraak bel het informatiepunt bevolkingsonderzoek borstkanker. Het informatiepunt is op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 00 01 330. Voor meer informatie kijk op www.bevolkingsonderzoekzuid.nl.