Webservices.nl introduceert consumententoetsing EDR

Persbericht van Webservices.nl B.V.

Webservices.nl breidt haar aanbod van datakwaliteit oplossingen uit met de consumententoetsing van dataleverancier EDR. Deze toetsing geeft direct inzicht in de betalingsmoraal van consumenten. Het vereenvoudigt daarmee het aanbieden van een passende betaalmethode binnen webshops en de keuze om al dan niet met een klant in zee te gaan.

Verminderen bedrijfsrisico
De consumententoetsing (ook wel Credit Rating System genoemd) geeft een score terug op vier niveaus waarmee een nauwkeurig beeld wordt gegeven van de betalingsmoraal van zowel de consument zelf als de regio waarin hij/zij woonachtig is. De persoonlijke scores worden bepaald door data van o.a. deurwaarderskantoren, incassobureaus, banken, woningcorporaties, energie- en telecombedrijven, hypotheekverstrekkers en zorgverzekeraars. Dylan de Blieck van EDR: 'Op basis van deze informatie kan heel fijnmazig besloten worden hoe je omgaat met klanten. Elke consument wordt gewaardeerd op een schaal tussen de 0 en 100. Bij een score lager dan 35% is het raadzaam om bijvoorbeeld achterafbetaling uit te sluiten als betaalmiddel.'

Verantwoord klanten accepteren
Jeroen Wolfs van Webservices.nl: 'Met de toevoeging van de EDR consumententoetsing bieden wij een check op basis van de meest uitgebreide database met betalingsgedrag van consumenten in Nederland. Dit is een goede manier voor het afdekken van risico's binnen de nog steeds groeiende e-Commerce branche.' Eind dit jaar telt Nederland alweer 37.500 webwinkels (bron: Twinkle Magazine) met een gemiddeld fraudepercentage van 2% (bron: Thuiswinkel.org). Het inbouwen van een kredietcheck is voor veel webwinkeliers heel gebruikelijk geworden.

Eenmalige implementatie, altijd zekerheid
De consumententoetsing kan als webservice toegevoegd worden aan de check-out van de webshop of elke andere willekeurige applicatie. Bij de implementatie is het mogelijk in te stellen in welke gevallen de toetsing plaats moet vinden. Bijvoorbeeld standaard bij nieuwe klanten of bij bestellingen die een bepaald risico met zich meebrengen. Ter introductie wordt deze dienst aangeboden voor 50 cent per check.

Over Webservices.nl
Webservices.nl is marktleider op het gebied van online verrijking en validatie van data. Met de diensten die zij aanbiedt wordt informatie in o.a. ERP, CRM, webshop en/of website online getoetst en verbeterd door controle met officiële databases. Zo kan informatie over bijvoorbeeld adressen, bedrijven, voertuigen, vastgoed, geografische coördinaten en kredietwaardigheid van consumenten en bedrijven direct worden aangepast. Hiertoe heeft Webservices.nl koppelingen met o.a. de KvK, TNT/Cendris, Dun & Bradstreet, Graydon, Creditsafe, RiskSolutions, het Kadaster, RDW, VWE en Geodan. Al deze diensten dragen ertoe bij dat data beter in orde zijn in de verschillende online oplossingen van haar eindgebruikers.

Over EDR
EDR Credit Services is in 1992 opgericht en telt 100 medewerkers. Negatieve, positieve en neutrale betalingservaringen worden continue geactualiseerd in de databank die de basis vormt voor het CRS. EDR laat zichzelf pro-actief auditen door Ernst & Young op de Wet bescherming persoonsgegevens.

Links:
http://www.webservices.nl/nl/2295/microsoft-dynamics-crm-nu-ook-koppeli ng-met-handelsregister



Razende Robot Reporter