Technische Universiteit Eindhoven

Mooiste GLOW-foto's beloond met kaartjes popconcert in kerk

Geplaatst: 08 november, 2011

GLOW boekte tijdens haar openingsweekend een record met zo'n negentigduizend bezoekers. Was jij één van hen én gewapend met camera? Mail ons je mooiste foto, gemaakt op het TU/e-terrein, en maak kans op kaartjes voor het popconcert 'Happy Camper', donderdag in de Catharinakerk.

Foto: Bart van Overbeeke

De TU/e, die dit jaar 55 jaar bestaat, neemt voor het eerst deel aan GLOW. Op de campus zijn twaalf lichtkunstwerken te zien, grotendeels bedacht en gemaakt door studenten en medewerkers.

Op de openingsavond, zaterdag 5 november, wisten naar schatting zo'n vijftigduizend GLOW-gangers het universiteitsterrein te vinden, zegt prof.dr.ir. Gerrit Kroesen, projectleider van de TU/e-deelname aan GLOW. Met name het lichtproject 'Brainpulse' tegen de gevel van het Hoofdgebouw en de bliksemende Tesla Coil op het dak van grand café De Zwarte Doos trokken de aandacht. Wegens een defect was de Tesla Coil zondagavond overigens niet actief, maar volgens dr.ing. Guus Pemen van Electrical Engineering is de installatie maandagavond "weer on air".

Bezocht jij, student of medewerker, de 'gloeiende' campus al of ga je vanavond, mét camera? Mail ons je mooiste GLOW-foto, gemaakt op het universiteitsterrein, en maak kans op twee kaartjes voor het popconcert 'Happy Camper', donderdag 10 november vanaf 20.15 uur in de Catharinakerk. 'Happy Camper' is het muzikale en visuele project van oud-Eindhovenaar Job Roggeveen, met optredens van onder anderen Tim Knol, Blaudzun, Leine en Ricky Koole. De kaartjes worden beschikbaar gesteld door Muziekgebouw Frits Philips. (Cursor, MvdV)

Inzenden kan tot dinsdag 8 november 10.00 uur; de twee winnaars krijgen dezelfde dag bericht. De allermooiste foto krijgt tevens een plek in de eerstvolgende Cursor, die verschijnt op donderdag 17 november. GLOW zelf is ongetwijfeld al inspirerend genoeg, maar wie even wil gluren naar wat mede-(amateur)fotografen al maakten, kijk hier en hier.

GLOW duurt nog tot en met zaterdag 12 november.