Nieuwe App-bibliotheek brengt apps naar het onderwijs via online leerplatform

Persbericht van PR Newswire

BERGEN, Noorwegen, November 8, 2011 /PRNewswire/ --

Apps hebben een revolutie ontketend in de mobiele telefoonmarkt door klanten eenvoudig toegang te geven tot een enorm aanbod van applicaties. Nu brengt de leverancier van leerplatforms itslearning dezelfde functionaliteit naar leraren en studenten via zijn gloednieuwe App-bibliotheek. De App-bibliotheek wordt naar verwachting gelanceerd in november en zal onderwijs- en leerapplicaties direct via het cloudplatform beschikbaar stellen aan leraren en studenten.

Om het multimediapersbericht te bekijken, klikt u op:

http://multivu.prnewswire.com/mnr/prne/itslearning/52775/

De App-bibliotheek van itslearning bevat een reeks gratis en betaalde onderwijs- en leerapps die leraren kunnen gebruiken om hun onderwijs te verbeteren. Door middel van een open systeem dat lijkt op de App Store van Apple stelt de App-bibliotheek van itslearning elke persoon of onderneming in staat om op eenvoudige wijze een app te ontwikkelen en gratis aan de bibliotheek toe te voegen. Volgens Roger Stjernberg, globaal commercieel ontwikkelingsmanager bij itslearning, zal het open platform leraren en studenten toegang geven tot een ruimer aanbod van apps dan ooit tevoren.

"Er zijn een paar andere leerplatforms met apps van externe ontwikkelaars, maar deze gebruiken een gesloten systeem dat beperkt wie apps kan toevoegen. De App-bibliotheek van itslearning is anders", aldus Roger. "We hebben gekeken naar de app-markt van mobiele telefoons en tablets. Hun open systemen hebben geleid tot een enorm ruim aanbod van apps, en dit is enorm populair gebleken bij consumenten. Iedereen kan een app creëren en het toevoegen aan onze bibliotheek. Er zijn reeds apps van een aantal van de grootste digitale educatieve uitgevers, zoals Britannica Online , J2Simple en Bridgeman Education , maar er worden ook apps ontwikkeld door meer gespecialiseerde bedrijven. Kikora biedt bijvoorbeeld duizenden wiskundige oefeningen aan die afgestemd zijn op het nationale leerplan van Noorwegen en studenten kunnen deze oefeningen online doen."

Kikora behaalde op 13 september 2011 een mijlpaal met 1 miljoen voltooide oefeningen. Volgens de CEO van Kikora, Johan Kvarving Vik, is veel van het succes van de apps te danken aan de eenvoud van de Apps-bibliotheek: "Vele van onze eindgebruikers gebruiken reeds itslearning, dus voor de integratie van Kikora volstond het gewoon om tegemoet te komen aan hun behoeften," zo legt hij uit. "Nu hebben onze klanten geen afzonderlijk wachtwoord of interface nodig om onze applicatie te gebruiken. Ze gebruiken Kikora direct vanuit itslearning. Dit is een functie waar ze echt van houden."

Over itslearning itslearning is leverancier van leerplatforms specifiek voor de onderwijssector. Het leerplatform wordt door miljoenen opleiders, studenten, administratieve medewerkers en ouders wereldwijd gebruikt binnen alle onderwijssectoren - van basisscholen tot universiteiten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bergen, Noorwegen, met afdelingskantoren in Londen, Birmingham, Berlijn, Enschede, Parijs, Mulhouse, Malmö en Boston.

App Store is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de V.S. en andere landen

Meer weten Neem contact op met:

Kristine Lango
Marketing Communications Manager
Email: Kristine.lango@itslearning.com
Tel: +47-982-83-778

Voor lokale perscontacten raadpleegt u http://www.itslearning.eu/press [../../../Users/danell/Dropbox/MarCom%20Team%20Folder/Campaigns/Press%2 0rele ases/App%20library%20PR/Text%20drafts/www.itslearning.eu/press ]

Voor meer informatie over itslearning raadpleegt u http://www.itslearning.nl

itslearning AS

CONTACT: .