Ingezonden persbericht


Ahrend wint opdracht kantoormeubilair nieuwbouwlocatie ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties


* Nieuwbouw ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag


* Wordt naar verwachting december 2012 opgeleverd, voorjaar 2013 in gebruik genomen


* Ahrend wint vier van de vijf inrichtingspercelen

Amsterdam/Den Haag, 8 november 2011 -- Ahrend heeft vier van de vijf percelen gewonnen bij de Europese aanbesteding voor kantoormeubilair voor de nieuwbouw voor de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Deze ministeries worden met ingang van voorjaar 2013 gehuisvest in twee torens van ruim 140 meter hoog aan de Haagse Turfmarkt. Het project van prof. Hans Kollhoff Architekten wordt naar verwachting in december 2012 opgeleverd; verhuizing zal in het eerste kwartaal van 2013 plaatsvinden.

De inrichting van de torens werd - zoals gebruikelijk bij overheidsopdrachten van een zekere omvang - ondergebracht in een Europese aanbesteding. Inrichters konden inschrijven op vijf percelen. Bij vier van de vijf percelen (de percelen 2 tot en met 5) kwam Ahrend als aantrekkelijkste aanbieder uit de bus.

In perceel 2 (gemeenschappelijke (openbare) ruimten) sluit het brede leveringspakket van Ahrend perfect aan op het programma van eisen. Daardoor kon een kwalitatief en esthetisch goede aanbieding worden gedaan, die door de opdrachtgever als meest aantrekkelijke optie werd gehonoreerd. In perceel 3 (bureaustoelen) viel de keuze op de revolutionaire nieuwe Ahrend 2020 van Paul Brooks. Deze geheel recyclebare stoel werd onlangs onderscheiden met een Cradle to Cradle-certificaat.

clip_image002
Ahrend 2020 (Paul Brooks)

Voor perceel 4 (loungewerkplekken) bood Ahrend de Ahrend 750 Lounge van designer Bas Pruijser (concept: Erik Veldhoen) aan.

clip_image004
Ahrend 750 lounge (Bas Pruijser)

Perceel 5 (overig meubilair met representatief karakter): dit perceel, dat representatief meubilair omvat, kan onder andere worden ingevuld met Ahrend-klassiekers als Mehes-bureaus (design Friso Kramer) en Ahrend 350-stoelen (Sigurd Rothe), een product dat bij de introductie met de prestigieuze design-award 'Red dot: best of the best' werd onderscheiden.

Ahrend 350 (Sigurd Rothe)

Peter-Paul Hendrikx, Managing Director Ahrend Inrichten: 'Wij zijn bijzonder trots en blij dat voor het overgrote deel de keuze op Ahrend is gevallen. Deze keuze van de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderstreept eens te meer dat duurzaamheid loont, en dat duurzaamheid in de bedrijfsvoering van Ahrend en in de inzet van vele Cradle to Cradle-producten, uitstekend samengaan met dienstverlening, design en economische functionaliteit.'

Over Ahrend

Koninklijke Ahrend NV richt - samen met klanten, architecten en andere partners - omgevingen in waar mensen worden gestimuleerd tot optimale prestaties. Ahrend zorgt ervoor dat mensen professioneel, plezierig en productief kunnen werken en leren in mooie, functionele en duurzame werk-, leer- en leefomgevingen. Ahrend wil duurzaam zijn in alle betekenissen van het woord en houdt bij al haar besluiten en handelingen rekening met de gevolgen voor people, planet en profit.

Het assortiment van Ahrend als ontwerper en producent van herkenbaar, tijdloos 'Dutch Design'-meubilair omvat stoelen als de revolutionaire Ahrend 2020, de tijdloos mooie Ahrend 250 en de legendarische Revolt, wereldwijd toegepaste tafels als Mehes en Ahrend 500, en vele andere bekroonde stoelen, tafels en opbergsystemen. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.


Noot voor redacties


Opmerking voor de redactie (