Jobbird.com stoot Monsterboard van de troon

Persbericht van Jobbird.com

Groningen, 8 november 2011 - Jobbird.com, de nieuwe vacaturesite van Jan-Peter Cruiming, heeft na zes weken 11.440 unieke vacatures en stoot daarmee concurrent Monsterboard.com van de troon. De introductie van de gratis vacaturesite laat zien dat er een kentering gaande is in online vacatureland. Gratis vacaturesites groeien, terwijl gevestigde partijen inkrimpen.

De online vacaturebranche werd jarenlang gedomineerd door drie grote spelers: werk.nl, Monsterboard.com en NationaleVacaturebank.nl. De laatste twee zijn commerciële portals waar werkgevers tegen betaling vacatures kunnen plaatsen.

Volgens Sander Poos, directeur sales & marketing bij Jobbird.com heeft de snelle groei van Jobbird.com met name te maken met het verdienmodel van het platform: "Wij willen de arbeidsmarkt weer transparant maken. Werkgevers kunnen eenvoudig vacatures uploaden. Door werkzoekenden vacatures via social networks te delen en laten beoordelen ontstaat een basis voor vacatures op basis van populariteit, en niet op basis van inkoop."
Poos, die zelf eerder bij Monsterboard in dienst was, verwacht dat de groei nog verder zal toenemen en dat Jobbird.com aan het einde van het jaar marktleider is met meer dan 25.000 unieke vacatures.

Over Jobbird.com
Jobbird.com is een initiatief van Jan-Peter Cruiming. Cruiming is oprichter van NationaleVacaturebank.nl, dat hij verkocht aan VNU Media. Daarnaast is hij actief voor de Partij voor de Dieren en co-host bij BNR. Kijk voor meer informatie op www.jobbird.com.

*

Links:
http://www.jobbird.com



Razende Robot Reporter