Persbericht

Tweede KNVB Bestuurderscongres in samenwerking met UNIT4 live te volgen via internet

~ Bestuurders van amateurvoetbalclubs kunnen volgeboekt kennisevent virtueel bijwonen ~

Sliedrecht, 8 november 2011 - Het KNVB Bestuurderscongres, dat vrijdag 11 november plaatsvindt in samenwerking met KNVB-sponsor UNIT4, is integraal te bekijken via internet. Twee weken na de bekendmaking was het kennisevenement voor bestuurders van amateurvoetbalclubs in de Amsterdamse RAI volgeboekt. Ruim zeshonderd belangstellenden hebben zich ingeschreven. De interesse is echter veel groter.

KNVB en UNIT4 houden voor de tweede keer het KNVB Bestuurderscongres. Tijdens dit landelijke kennisevent gaat het over de ontwikkelingen waarmee verenigingen te maken hebben en hoe ze daarop in kunnen spelen. Vanuit het thema: iedereen heeft ambitie, krijgen bestuurders van amateurclubs via diverse presentaties van experts informatie op het gebied van cultuur, structuur en strategie binnen verenigingen. Hierdoor zijn ze beter in staat om met verenigingsleden snel in te kunnen spelen op veranderingen binnen hun verenigingen en de omgeving ervan. Daarnaast wordt het online programma: Bepaal je Ambitie, dat de KNVB in samenwerking met UNIT4 heeft ontwikkeld, gelanceerd. Dit is een uitgebreid maar laagdrempelig analyseprogramma dat amateurclubs helpt om samen met verenigingsleden te bepalen wie de vereniging is, wat de vereniging kan en wat deze wil gaan doen samen met de KNVB.

Vanwege de overweldigende belangstelling is het tweede KNVB Bestuurderscongres te volgen via een webcast (een combinatie van audio, video en PowerPoint). Na inschrijving via www.unit4goudenwissel.nl, kunnen bestuurders het kennisevent via internet live volgen. De uitzending is na het Bestuurderscongres terug te kijken via bovengenoemde website.

Jeroen Philippi, marketingmanager bij UNIT4: "We zijn erg blij met de overweldigende belangstelling voor het tweede KNVB Bestuurderscongres dat in samenwerking met UNIT4 wordt gehouden. Vorig jaar kwamen er vierhonderd bestuurders op af en dit jaar was het kennisevenement al na enkele weken volgeboekt. Daarom hebben we besloten om het integraal via internet uit te zenden in hoge kwaliteit video en geluid. We zijn daarnaast zeer verheugd dat onze doelstelling van de sponsoring van de KNVB, namelijk verbetering van de informatievoorziening tussen KNVB en amateurverenigingen, aanslaat."

UNIT4 wil als sponsor van de KNVB de informatievoorziening tussen de KNVB en de amateurclubs met behulp van ICT-hulpmiddelen en kennisevenementen verbeteren. Het tweede KNVB Bestuurderscongres is hiervan - na de eerste editie vorig jaar, de KNVB Kennisdagen dit jaar en de ontwikkeling van de online applicatie: Bepaal je Ambitie - het vierde initiatief in dit kader.