Ingezonden persbericht


Persbericht

Network2day ondersteunt Het Nieuwe Werken bij wooncorporatie Havensteder met een robuust en veilig communicatienetwerk

Ede, 8 november 2011 - De Rotterdamse Woningbouwvereniging Havensteder heeft op 3 oktober moderne kantoorruimte betrokken, waarin het Nieuwe Werken centraal staat. Network2day, specialist in netwerken voor de communicatie van data, Voice-over-IP en video, heeft daar de hoogwaardige netwerkinfrastructuur voor gerealiseerd, inclusief core-netwerk, wireless voorzieningen en security.

Havensteder is in juli 2011 ontstaan uit de fusie van Stichting ComWonen en PWS Rotterdam. Door te fuseren kunnen de fusiepartners met meer geld en energie werken aan wijken met toekomstwaarde. Zij brengen de woningportefeuilles samen, waardoor zij nieuwe en scherpere keuzes kunnen maken over welke wijken zij (mede) ontwikkelen. Daar verstevigen zij dan hun positie, terwijl ze in andere wijken het bezit verkopen. De inkomsten die dat oplevert, investeren zij in die wijken waar het verschil kan worden gemaakt.

Per 3 oktober zijn circa 300 medewerkers van Havensteder verhuisd naar The Red Apple, eigendom van één van de rechtsvoorgangers van Havensteder. Door deze verhuizing bespaart Havensteder flink in vierkante meters kantoorruimte. De vloeroppervlakte is maar liefst gehalveerd, van 10.000 m² naar 5.000 m². Deze besparing is te realiseren door de werkwijze 'Het Nieuwe Werken, waarin medewerkers geen vaste werkplek op kantoor meer hebben en veelal vanuit huis of onderweg toegang hebben tot hun computervoorzieningen. Mede door deze besparing in vierkante meters bespaart Havensteder vanaf 2012 ruim 1 miljoen euro op de huisvestingskosten.

De fusie en de verhuizing moesten op het gebied van netwerkinfrastructuur uiteraard vlekkeloos verlopen. Daarom heeft de Stichting ComWonen aan network2day gevraagd of zij met een passende oplossing kon komen. Een hoge mate van beveiliging is uitermate belangrijk. Op advies van network2day is HP TippingPoint ingezet. De keuze van HP TippingPoint is vooral gemaakt vanwege de virtual patching methodiek en het beveiligen van het serverpark van beide organisaties. Ook heeft network2day uitvoerig geadviseerd over het opzetten en inrichten van goed access & identity management. Inmiddels heeft de uitrol plaatsgevonden, waarvoor Havensteder zelf een maatwerkoplossing heeft geleverd voor de gebruikersinterface.

Marc Collins en Christian van Meer, senior netwerkbeheerders van Havensteder: "Network2day heeft een uitermate robuuste en veilige netwerkinfrastructuur gebouwd voor ComWonen. Dat maakte dat de consolidatie met de infrastructuur van PWS probleemloos verliep. Ze hebben alleen op afstand telefonisch wat nuttige adviezen hoeven geven toen we de beide netwerken aan elkaar koppelden. Het is erg prettig als je kunt rekenen op zoveel kennis en ervaring."

Over Havensteder
Havensteder biedt goede en betaalbare huisvesting aan mensen met een laag inkomen of kwetsbare positie. Met 50.000 verhuurbare objecten is Havensteder een grote partij in de stadsregio Rotterdam. Een betrokken speler die bouwt aan de vitaliteit en veerkracht van de stad. Huis voor huis. Straat voor straat. Wijk voor wijk. www.havensteder.nl

Door de fusie en de verhuizing naar The Red Apple kan Havensteder met meer geld en meer energie werken aan wijken met toekomstwaarde.