Ingezonden persbericht


08.11 (Europese première) - 09.11 2 - TAO Dance Theater, Theater Bellevue

Europese première van het duet 2 van TAO Dance Theater in Theater Bellevue.

Amsterdam 21 september - Op 8 en 9 november zal het nieuwe dansduet 2 van TAO Dance Theater voor het eerst in Nederland te zien zijn. China's meest aanstormende en toonaangevende moderne dansgezelschap TAO Dance Theater uit Beijing, is op dit moment bezig met een wereldtour, Dansmakers Amsterdam zorgt ervoor dat zij ook Amsterdam aandoen.

TAO Dance Theater's nieuwste werk, 2, is een duet uitgevoerd door artistiek directeur en oprichter van het gezelschap Tao Ye en danser Duan Ni. De muziek is ontwikkeld op het natuurlijke, gesproken ritmes van de dansers. Het hoge niveau van technische virtuositeit van de dansers zorgt ervoor dat zij de bestaande opvattingen over moderne dans uitdagen.

De voorstelling is zowel hypnotiserend als uitdagend. Minimalistische bewegingen ontwikkelen zich tot virtuoze patronen om het abstracte idee van twee zielen in gesprek uit te drukken.

Tao Ye is geen onbekende in Nederland. In november 2008 werd hij als speciale gast uitgenodigd door Anouk van Dijk voor een solo in Bliss met de Beijing Modern Dance Company. In 2010 speelde hij de voorstelling Weight x 3 in Theater Frascati, als onderdeel van een maand durende residence bij anoukvandijk dc in Amsterdam. Daarnaast heeft Tao ook masterclasses geven bij de Henny Jurriëns Stichting in Amsterdam.

Credits:
Choreografie en performance: Tao Ye, Duan Ni
Muziek: Xiao He
Licht: Wang Peng
Kostuums: Li Min
Foto's: Matthew G. Johnson
Internationale ontwikkeling/management: Ping Pong Productions / Alison M. Friedman

2 is een coproductie van het Singapore Arts Festival, NorrlandsOperan en Dansmakers Amsterdam. Wereldpremière juni 2011 tijdens het Singapore Arts Festival, daarnaast was het ook te zien tijdens het American Dance Festival, het M.A.D.E. festival in Zweden en binnenkort in Sadlers Wells, Londen en DanceXchange, Birmingham.

Speellijst 2
13.05 Work-in-progress, M.A.D.E. Festival Umea, Zweden 03.06-04.06 Wereld première Singapore Arts Festival 20.06-22.06 American Dance Festival en 6 weken durende artist in residence, New York, USA 08.11-09.11 Europese première, Theater Bellevue, Amsterdam, NL 11.11 DanceXchange, Birmingham, UK
15.11-16.11 Lilian Baylis Studio, Sadler's Wells Theater Londen, UK

Kaartverkoop: www.theaterbellevue.nl Voor meer informatie: www.dansmakers.nl of www.theaterbellevue.nl Video-impressie: http://www.vimeo.com/28988591


Noot voor redacties

Noot voor de redactie,