Boekpresentatie van 'Ik, Ratelband - Een verpletterend portret'


Uitnodiging voor de pers

AMSTERDAM, 20111102 -- U bent van harte uitgenodigd voor de boekpresentatie van ‘Ik, Ratelband – Een verpletterend portret’ van Henk Verhaeren op dinsdag 8 november. Het eerste exemplaar zal in het Amsterdamse café Eik en Linde om 20:00 uur op passende wijze aan de auteur worden uitgereikt door de enige echte Ratelband-imitator, televisiepresentator en programmamaker Rob Muntz.

Emile Ratelband zal niet zelf bij de boekpresentatie aanwezig zijn, omdat hij boos op de auteur is. Ratelband heeft aangekondigd de publicatie van de ongeautoriseerde biografie ‘met alle middelen’ tegen te gaan. Ondanks de druk en dreigementen, heeft uitgeverij CocoBooks op het laatste moment besloten dat het nieuwe boek van Verhaeren een feestelijk presentatie verdient.

Om zijn boek te kunnen schrijven, trok Henk Verhaeren een jaar op met Emile Ratelband. Hij beleefde wilde avonturen met de goeroe. Zo raakte hij betrokken bij de ‘aanslag’ die Ratelband in mei 2010 met een radiografisch bestuurd modelvliegtuigje op het Binnenhof pleegde. Ratelband troonde hem mee naar decadente jetsetfeestjes, zakelijke bijeenkomsten en optredens. Tijdens intensieve en soms emotionele interviewsessies ontdekte Henk dat de positiviteitsgoeroe aan depressies, woedeaanvallen en zelfmoordneigingen lijdt. Nu worden Henk en zijn familie door Ratelband lastiggevallen en bedreigd.

Mag ‘Ik, Ratelband’ tegen de zin van Emile Ratelband worden uitgegeven? Heeft Verhaeren het vertrouwen van zijn hoofdpersoon geschonden? U bent van harte welkom om de discussie aan te gaan met de auteur en diens uitgever Pim Christiaans.

Dj Henk V. en Rob Muntz, die pijnlijke herinneringen aan Ratelband bewaart door het knietje dat hij ooit van hem kreeg, zullen deze avond ook hun nieuwe singel Tjakka 2.0 presenteren.

Meld uw komst per email aan info@cocobooks.nl en neem een print van deze uitnodiging mee!

Datum: Dinsdag 8 november
Tijd: 19:30 -21:30
Plaats: Café Eik en Linde
Plantage Middenlaan 22
1018 DE Amsterdam

Meer informatie over ‘Ik Ratelband,’ vindt u op www.ikratelband.nl
Meer informatie over uitgeverij CocoBooks vindt op www.cocobooks.nl
Informatie over de bereikbaarheid van Eik en Linde vindt u op www.eikenlinde.nl