Bart Bosch “geschrapt” als genomineerde voor de Gouden Pepernoot


DEN BOSCH, 20111108 -- Het stemmen voor de Gouden Pepernoot 2011 was nog geen dag mogelijk of de eerste 1000 stemmen waren al uitgebracht. Nu, precies 5 weken later blijkt ‘De Gouden Pepernoot’ een daverend succes en staat de teller inmiddels over de 100.000 bezoeken aan de stempagina’s. Ook de bekende presentator Bart Bosch is genomineerd en uit de laatste peilingen blijkt dat hij een grote kanshebber is om de award, in de categorie ‘Sinterklaasvriend van het jaar’, straks in ontvangst te mogen nemen tijdens het Gouden PepernotenGala op 6 december.

Bart staat hoog genomineerd samen met onder andere Bram van der Vlugt, Jochem van Gelder en Diewertje Blok. Desondanks heeft de organisatie van de Gouden Pepernoot in goed overleg met Bart Bosch besloten hem uit de lijst van de genomineerden te verwijderen. De bedenkers van De Gouden Pepernoot zijn namelijk enorm verrast door het grote succes van de verkiezing. Zij zijn op zoek gegaan naar ervaren en professionele mensen die weten wat Sinterklaas betekent en die hen in de organisatie konden gaan helpen.

Uit de vele stemmen die inmiddels zijn uitgebracht op Bart Bosch, bleek dat veel mensen Bart zien als iemand met een echt Sinterklaashart, reden genoeg voor de organisatie om Bart te vragen toe te treden tot het Comité van de Gouden Pepernoot.

De Gouden Pepernoot is in het leven geroepen om waardering uit te spreken aan die mensen die zich vaak 11 maanden per jaar inzetten om de Sinterklaascultuur en geloofwaardigheid in een hoog vaandel te houden. Bart past daar uitstekend bij. De organisatie is zeer verheugd dat Bart toe wil treden tot het Comité van de Gouden Pepernoot en tevens zal hij als juryvoorzitter optreden.

“Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om door middel van De Gouden Pepernoot Verkiezing het product Sinterklaas in al zijn omvang op een hoog niveau te houden. Uit het aantal stemmen dat nu al binnen is en het enthousiasme waarmee men over de verkiezing praat, kan je met zekerheid vaststellen dat De Gouden Pepernoot Verkiezing zeer groot gaat worden,” aldus Bart Bosch. Hij is al 20 jaar actief bezig met de Goedheiligman en alles daar omheen. Hij produceert Sinterklaasprogramma’s, Sinterklaastheatershows, schreef een Sinterklaasboek en zorgde voor de eerste Sinterklaaspoppetjes in de winkel.

Doordat Bart deel uit gaat maken van de Gouden Pepernoot heeft hij zijn nominatie in de categorie “Sinterklaasvriend van het Jaar” op moet geven.





Ingezonden persbericht