Vebego

Alpheios organiseert symposium infectiepreventie


10 Oct 2011 - De laatste tijd komen uitbraken van ziekten en bacteriën in ziekenhuizen veelvuldig in het nieuws. Gezien de gevolgen voor de betrokken patiënt en de kosten die ziekenhuisinfecties met zich mee brengen, heeft het verminderen ervan hoge prioriteit. De toenemende aandacht voor uitbraken in ziekenhuizen is voor Alpheios reden om aandacht te besteden aan het onderwerp. Op dinsdag 8 november organiseert de schoonmaakspecialist een symposium waarop de organisatie ingaat op de mogelijkheden van een gestructureerd preventiebeleid. Alpheios biedt met deze bijeenkomst over infectiepreventie experts uit het vak de mogelijkheid om ervaringen te delen en de discussie aan te gaan.

Sprekers
Vier sprekers - werkzaam bij het RIVM, WIP, IGZ en Erasmus MC - schijnen ieder vanuit hun eigen perspectief hun licht op preventie van uitbraken en gedrags- en omgevingsfactoren die van invloed zijn. Ook komen correctieve maatregelen aan bod, die helpen besmettingen te voorkomen en te bestrijden.

Dagvoorzitter van het symposium is Marga van Praag. Sprekers zijn Erwin Duizer PhD (RIVM), Thea Daha (WIP), Marijke Bilkert (IGZ) en Ed van Beeck (Erasmus MC).

Geinteresseerd?
Bent u geinteresseerd? Meer informatie vindt u hier. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar symposium@alpheios.nl onder vermelding van de namen van de deelnemers, functies, instelling en contactgegevens. Inschrijving zal geschieden op volgorde van binnenkomst. De termijn voor inschrijving sluit op 28 oktober 2011. Aan het symposium zijn geen kosten verbonden.