Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 27 september 2011

Belgische Kempen verwelkomt precisietechniek

Op 8 november 2011 bezoeken de Koninklijke Metaalunie, Nevat en het Belgische Agoria in het kader van de jaarlijkse roadshow drie vooraanstaande organisaties op het gebied van precisietechniek in de Belgische Kempen.

Na het overweldigende succes van vorig jaar bezoeken de deelnemers dit keer Philips Mechanisatie in Turnhout, het R&D centrum van Umicore in Olen en Robert Bosch Productie in Tienen. De organisatie verwacht dit jaar een nog grotere opkomst; een signaal dat samenwerking en ketenintegratie op het gebied van precisietechniek steeds belangrijker worden.

In het kader van het behoud van duurzame industriële werkgelegenheid binnen productiebedrijven in Europa, kiest Philips Turnhout resoluut voor de uitbouw van een Open Manufacturing Campus concept. Tezamen met nieuw aan te trekken bedrijven wil Philips op de site te Turnhout stappen zetten op weg naar een ÂŽFabriek van de ToekomstÂŽ; een plek waar grote en kleine bedrijven, samen met kennisinstellingen, actief synergie realiseren binnen een context van open innovatie.

Umicore (tot 2001 bekend onder de naam Union Minière) is een Belgisch bedrijf, oorspronkelijk gespecialiseerd in vijf gebieden met betrekking tot metalen en edelmetaalproducten zoals goud en platina (vooral voor katalysatoren in voertuigen). Na afsplitsing van de zink- en koperactiviteiten heeft Umicore zich omgevormd tot een 'materiaal technologie bedrijf'.

De vestiging van Robert Bosch Productie in Tienen is het centrale ontwikkelings-centrum van ruitenwissers voor autofabrikanten en de vervangingsmarkt. Robert Bosch Productie in Tienen is nog altijd de grootste ruitenwisserfabrikant ter wereld en stuurt als Lead Plant de groeiende productievestigingen aan in China, Korea, Roemenië, Hongarije en Mexico.

De organisatie van deze roadshow is in handen van: DPT (Dutch Precision Technology), MDI (Moulds & Dies Industries), NPS (Nederlandse Precisie Slijpbedrijven), NVvM (Nederlandse Vereniging van Modelmakerijen), MGB (Metaal Gieterij Bedrijven), de sectorgroep PPP van NEVAT en het Belgische Agoria.

Meer informatie over de roadshow: www.dptech.nl



Ingezonden persbericht