Ingezonden persbericht


Persbericht

8 november 2011

Milieumaatregel groeit uit tot Exportproduct

Op 8 en 9 november worden in Nieuwegeins Business Center voor de 15e keer het congres en de vak- beurs georganiseerd die in het teken staat van Geluid, Trillingen, Luchtkwaliteit, Gebied & Gebouw in Nederland (GTLG).

PIEK is op de 1e congresdag volop in de belangstelling. Van Maatregel milieu, naar grootexportproduct!

4 PIEK Primeurs op de beurs en uitreiking van PIEK Certificaten.

De uitvoering van het PIEK geluidsreductie programma, dat heeft geleid tot stillere vrachtwagens en stillere producten rond laden en lossen, is een voorbeeld van het succes dat kan ontstaan wanneer aanbieders van oplossingen, overheden en bedrijfsleven beter met elkaar gaan samenwerken. PIEK is inmiddels een grensoverschrijdend succes. In tal van andere Europese landen worden soortgelijke projecten uitgevoerd. Ook tijdens het GTLG congres is er aandacht voor geluidsreductie bij vrachtwagens, met name tijdens de laad- en los situaties. PIEK is echter slechts één aspect van geluidsreductie.

Nieuwe uitdaging in programma "Stiller op weg" opnieuw een initiatief van het Ministerie van I&M. Op deze dag wordt aandacht besteedt aan het programma Stiller op Weg. Hierbij is de samenwerking van bestuurders van gemeenten en provincies noodzakelijk. Zij worden uitdrukkelijk betrokken en gemotiveerd om de aanpak van geluidsoverlast door binnenstedelijk wegverkeer hoger op de politieke agenda te zetten. Meer informatie over 'Stiller op Weg' is te vinden op www.stilleropweg.nl.

NIEUW: B.I.P. wat staat voor Bouw Innovatie Partners is dit jaar uitgenodigd om inhoudelijk deel te nemen aan dit congres. De stichting Innonoise stimuleert hiermee integraal samenwerken om milieuproblemen als geluid, trillingen en luchtkwaliteit integraal aan te pakken. www.innonoise.nl




Ingezonden persbericht