Ingezonden persbericht


Haarlem, november 2011

PERSBERICHT

Gezin betaalt in 2012 190 euro meer aan zorgverzekering

Een gezin betaalt in 2012 190 euro meer aan zorgverzekering, dan in 2011. De premie van de basisverzekering stijgt met gemiddeld 30 euro en de premies van de aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld met 45 euro, dat is 10 procent. Daarnaast speelt ook mee dat het verplicht eigen risico in 2012 verhoogd wordt met 50 euro. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite Verzekeringssite.nl.

Verzekeringssite.nl onderzocht de premieontwikkeling van alle zorgverzekeraars, voor zover die hun premies bekend hebben gemaakt. Een consument met een gemiddelde zorgconsumptie gaat 95 euro per jaar meer aan zorg betalen, dan in 2011. Een gezin gaat 190 euro meer betalen. Een chronisch zieke gaat zelfs 125 euro per jaar meer betalen dan in 2011. Deze fikse stijging wordt mede veroorzaakt door een verhoging van het eigen risico in 2012.

Eigen risico
In 2012 wordt het eigen risico verhoogd van 170 euro naar 220 euro. Een consument met een gemiddelde zorgconsumptie zal in 2012 20 euro meer aan eigen risico kwijt zijn dan dit jaar. Een chronisch zieke zal hoogst waarschijnlijk het volledige eigen risico gebruiken en zal dus 50 euro extra eigen risico betalen.

()

Overstappers
Meer mensen zullen hun zorg verzekering gaan vergelijken en overstappen naar een andere zorgverzekeraar, aangezien de premies zorgverzekering 2012 flink gaan stijgen. Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl blijkt dat 9 procent van de Nederlanders van plan is om te gaan overstappen.


---

Over Verzekeringssite.nl
Verzekeringssite.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor verzekeringen. Verzekeringssite.nl vergelijkt vanaf half november alle zorgverzekeringen voor 2012, inclusief ledencollectieven van bijvoorbeeld vakbonden en patiƫntenorganisaties. Door het maken van een online vergelijking is het eenvoudig na te gaan of het interessant is om over te stappen. Of om gebruik te maken van een collectieve verzekering van de huidige zorgverzekeraar. Kijk voor meer informatie op onze speciale pagina Zorgverzekering 2012.



Ingezonden persbericht