Gemeente Bronckhorst Openbare b en w besluitenlijst
Vergadering burgemeester en wethouders op 8 november 2011 Aanwezig: H.A.J. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder Mevr. D. Mulderije, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder A.van Hout, secretaris O-01A openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 1 november 2011 advies: vaststellen besluit: Conform vastgesteld.

O-02 A

ingekomen stukken Besluitenlijst college GS besluit: V.k.a. Procedures ingekomen brieven, uitnodigingen etc. besluit: V.k.a.

B

O-03 A

uitnodigingen Opening Jubileumshow Kunst en vogels d.d. 26 nov. 10.00 uur besluit: Wethouder Mulderije vertegenwoordigt het college. Najaarsconcert muziekvereniging UNION d.d. 12 nov. besluit: V.k.a.

B

C

Open huis en opening Spar Janssen ­ Hummelo d.d. 9 nov. Vanaf 19.30 uur Besluit: Wethouder Mulderije vertegenwoordigt het college.

D

Najaarsconferentie Platteland van de toekomst 24 ­ 25 nov. Besluit: College is verhinderd.

O-04 A O-05

intergemeentelijke aangelegenheden Geen. Raads- en cie-vergaderingen d.d.: november 2011 Is besproken.


1

O-06

Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling Geen.

O-07 OntwikkeLing

Onderwerp: Voorstel bezwaar huisnummering Advies: 1. het bezwaar van dhr. Lammers ontvankelijk en gegrond te verklaren 2. met inachtneming van het advies een nieuw besluit te nemen Beslissing: Conform advies.

O-08 DienstverLening

onderwerp: medewerking ontheffing plaatsen van een ooievaarsnest advies: medewerking verlenen aan een ontheffing art. 2.12, lid 1 onder a, 2 Wabo voor het plaatsen van een ooievaarsnest op het perceel Jonker Emielweg nabij no. 1 in Hoog-Keppel besluit: Conform advies.

O-09 DienstverLening

onderwerp: brief mevrouw Wolterink inzake integriteit college b en w inzake bestemmingsplan Wientjesvoort-Noord advies: in te stemmen met de inhoud van de concept-antwoordbrief besluit: Conform advies.

O-10 OntwikkeLing

onderwerp: ontwerpbestemmingsplan Vorden Dorp advies: het ontwerpbestemmingsplan in procedure te brengen besluit: Conform advies.

O-11 DienstVerlening

Onderwerp: Uitvoeringsregels gevonden en verloren voorwerpen Advies: Uitvoeringsregels gevonden en verloren voorwerpen gemeente Bronckhorst vast te stellen Beslissing: Conform, college vraagt nader voorstel over welk goed doel begunstigd wordt.


2

O-12

OntwikkeLing

onderwerp: beslissing op bezwaarschrift last onder dwangsom Ruurloseweg 30 V 90 in Zelhem advies: 1. het bezwaarschrift van dhr. P. Vink, in overeenstemming met het advies van de commissie bezwaarschriften, ontvankelijk en ongegrond te verklaren 2. het bestreden besluit van 4 april 2011, onder aanvulling van de motivering, in stand te laten besluit: Conform advies.

O-13 OntwikkeLing

onderwerp: verkiezing sportman en vrijwilliger van het jaar advies: 1. in te stemmen met de gewijzigde criteria benoeming vrijwilliger en/of vrijwilligersgroep van het jaar 2. in te stemmen met de gewijzigde criteria huldiging kampioenen besluit: Conform advies.

O-14 Beheer

onderwerp: parkeerverbod Brinkweg in Zelhem advies: een parkeerverbod in te stellen langs de westzijde van de Brinkweg in Zelhem, in overeenstemming met de bij dit besluit behorende bijlage besluit: Conform advies.

O-15 Beheer

onderwerp: onderhoudsplanning gemeentelijke gebouwen advies: de geactualiseerde meerjarenonderhoudsplanning vaststellen en de bijbehorende dotaties wijzigen conform bijlage besluit: Conform advies.

O-16 OntwikkeLing

onderwerp: ontwikkeling HAVO-terrein in Vorden (Burg.Galleestraat 67 ­ 69) advies: de raad voor te stellen: 1. het bestemmingsplan Vorden, burg. Galleestraat 67 ­ 69 ongewijzigd vast te stellen als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1876.BP00965-


3

VG01 2. het welstandsregime uit paragraaf 4.2.2. van de plantoelichting in plaats te laten treden van de Welstandnota Bronckhorst en dit welstandsbeleid bij de op handen zijnde herziening van de welstandsnota daarin op te nemen 3. de grondexploitatie HAVO-terrein Vorden vast te stellen (niet openbaar ex art. 10 Wob) besluit: Conform advies.

O-17

DienstverLening

onderwerp: gebruik gronden kernrandzone Bronkhorst in afwijking van bestemmingsplan Bronkhorst 2004 advies: 1. de voorschriften in het bestemmingsplan en het beschermd stadsgezicht voor de kernrandzone strikt toepassen en handhaven 2. geen medewerking verlenen aan nieuwe verzoeken om afwijking van voorschrifen in het bestemmingsplan en het beschermd stadsgezicht 3. binnen 1 jaar handhavend optreden tegen bestaande afwijkingen, voor zover die niet vallen onder het overgangsrecht en de prioriteitsstelling in het Handhavingsprogramma overeenkomstig aanpassen 4. eigenaren/gebruikers actief voorlichten over de beoogde karakteristiek en het gebruik van gronden in de kernrandzone besluit: Conform advies.

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 15 november 2011 De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester De heer A.H. van Hout, secretaris


4

---- --