Ingezonden persbericht


Cherie Blair roept Nederlandse CEO's op tot het tonen van moed

Nederlandse bedrijven zetten handtekening onder het Charter Talent naar de Top onder toeziend oog van Cherie Blair

Amsterdam, 8 november 2011- Vijf vooraanstaande werkgevers uit het Nederlandse bedrijfsleven ondertekenden vandaag het Charter Talent naar de Top onder toeziend oog van Cherie Blair, topadvocate en voormalig First Lady van het Verenigd Koninkrijk. In totaal zijn er nu 193 organisaties die zich met hun Charterondertekening committeren aan een vrijwillig, maar niet vrijblijvend beleid voor de doorstroom en behoud van vrouwelijk talent in topfuncties. De ondertekening vond plaats tijdens het jaarlijks congres van Stichting Talent naar de Top met dit jaar Cherie Blair als keynote spreker.

Hoewel het aantal vrouwen in de top van Nederlandse bedrijven de afgelopen jaren is toegenomen, stijgt dit volgens Cherie Blair niet hard genoeg: "Verschillende onderzoeken tonen aan dat bedrijven met meer vrouwen in de top beter presteren. Mijn inziens is er dus een ijzersterke business case. Ik ben zeer blij te zien dat ook deze vijf Nederlandse bedrijven hun streven naar meer vrouwen in de top vandaag kenbaar hebben gemaakt. En dit kracht bij zetten door het Charter Talent naar de Top te ondertekenen. Bij deze roep ik alle CEO's in Nederland op om dezelfde moed, de moed om te veranderen, te laten zien.

Nieuwe ondertekenaars

De volgende vijf organisaties ondertekenden het Charter Talent naar de Top: Accorhotels Nederland, Slotervaartziekenhuis, Medisch Spectrum Twente, ZuidOostZorg en Confius Executive Search. Hiermee komt het totaal aantal ondertekenaars van het Charter Talent naar de Top op 193. Zij vertegenwoordigen rond de 676.644 werknemers, ofwel ruim 9% van het totale aantal werknemers in Nederland.

Ook Esther Raats-Coster, directeur van Stichting Talent naar de Top, is zeer verheugd over de ondertekening van weer acht nieuwe organisaties. ''Het is geweldig om te zien dat steeds meer bedrijven zich aansluiten bij Talent naar de Top. Dat is niet alleen goed voor de Charterondertekenaars, maar ook voor B.V. Nederland. Diversiteit zorgt immers voor meer rendement. Juist in deze tijd van economische neergang is diversiteit essentieel. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen met onze ondertekenaars het verschil kunnen maken. Juist het feit dat organisaties zich aansluiten bij Talent naar de Top betekent dat bedrijven succesvol en duurzaam aan de slag willen met diversiteit''.

Elevating talent- inspiring leadership
Op het congres van Talent naar de Top, met dit jaar het centrale thema Elevating Talent- Inspiring Leadership, sprak ook Janine Shepherd. Shepherd is een motivator met de boodschap: "Zeg nooit nooit!". Daarnaast spraken Ruben van Zwieten en George Parker. Allen sprekers die niet alleen het verhogen van talent en het inspireren tot leiderschap belichten, elk vanuit hun eigen discipline. Maar vooral ook het Nederlandse bedrijfsleven instrumenten hebben meegegeven om succesvol en duurzaam met diversiteit aan de slag te gaan.


- Einde bericht -