Ingezonden persbericht


Uitgeverij Elmar

PERSBERICHT - 8 november 2011

Gezond eten kan ook heel erg leuk zijn

We weten allemaal dat het wel iets gezonder kan met ons eten. Wat minder van het één, wat meer van het ander. Toch doen we het te weinig. En waarom? Omdat je ook eet voor je plezier. Eten mag toch lekker en leuk zijn? Irene Lelieveld en Veronique Hundscheid laten zien dat dat kan. In hun boek Een gezonde eter voelt zich beter laten ze zien dat gezond en verstandig eten uitstekend te combineren is met lekker eten en je goed voelen.

Dat 'de Nederlander' gebukt gaat onder welvaartsziekten is bekend. We weten ook dat we een belangrijk deel van ons nationale zorgbudget besteden aan de bestrijding van die welvaartziekten. Nieuw is de stelling dat veel van die ziekten met bijzonder eenvoudige middelen voorkomen kunnen worden. Met een aantal eenvoudige keuzes in ons voedingspatroon is het heel goed mogelijk om gezond te leven, en je ook nog eens veel vitter te voelen.

Gezonde voeding wordt vaak geassocieerd met saai, of lastig te kopen, of lastig te verteren... Er kleeft een zweem van ongemak aan. Irene en Veronique schudden dat beeld volledig door elkaar en vegen het van tafel. Dit boek is geschreven door twee enthousiaste eigentijdse vrouwen die hun kennis met de lezer delen. Zonder een opgeheven vinger, zonder belerend te zijn. Juist hun toon maakt, los van de prima inhoud, deze uitgave heel bijzonder. Want tijdens het lezen heb je het gevoel dat ze naast je staan. Ze schrijven in de eerste persoon, en ze spreken de lezer aan in de tweede persoon. Dat maakt dit boek erg lekker om te lezen en de inhoud erg leuk om toe te passen.

Een greep uit de inhoud:

* Wat is gezonde voeding?

* Top-10 van gezonde en ongezonde producten
* Vitamines en mineralen

* Overgewicht en ondergewicht

* Welvaartsziekten

* Allergieën

* Candida

* Detoxkuur

* Reuma

* Recepten: passie op het aanrecht

Een gezonde eter voelt zich beter; slimme voeding de upgrade voor je lijf Irene Lelieveld & Veronique Hundscheid
Uitgeverij Elmar
ISBN 9789038921057
Prijs: ¤ 19.95
Omvang: 256 pagina's
Full Colour, Paperback



Ingezonden persbericht