Politie Twente

Bom uit Tweede Wereldoorlog aangetroffen Nijverdal
Bij graafwerkzaamheden langs het spoor in Nijverdal is omstreeks 08.45 uur een Engelse vliegtuigbom van 500 pond aangetroffen.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ter plaatse gekomen. De bom bleek niet op scherp te staan en is op een veilige locatie omstreeks 14.00 uur gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Uit voorzorg is de omgeving in een cirkel van 100 meter afgezet geweest, waarbij een bouwmarkt en een woning zijn ontruimd. Voor de N35 had Rijkswaterstaat voor enige tijd een omleiding ingesteld. Het treinverkeer in de omgeving is stilgelegd tot omstreeks 13.30 uur.

Gewapende overval op supermarkt Enschede
Bij een supermarkt aan de Deurningerstraat in Enschede heeft maandag 7 november omstreeks 19.15 uur een gewapende overval plaatsgevonden.

Een onbekende man bedreigde de medewerksters met een steekwapen en maakte een onbekend geldbedrag buit. De man is op een fiets weggevlucht in de richting van de . Op het moment van de overval waren er ook een aantal klanten in de zaak aanwezig.

Het signalement van de dader:
. Ongeveer 1.70 m. lang
. Smal postuur
. Tussen de 25 en 30 jaar oud
. Lichtgetinte huidskleur
. Donkere ogen met opvallende dikke wenkbrauwen . Droeg een zwarte trui en joggingbroek

Mensen die iets van de overval hebben gezien of die de overvaller denken te herkennen aan de hand van het signalement, worden verzocht contact op te nemen. De politie wijst erop zelf geen actie te ondernemen bij het aantreffen van de vermoedelijke overvaller, maar direct de politie te bellen. Bij aantreffen van de dader kan contact opgenomen worden via het spoednummer 112, overige tips kunnen worden doorgegeven via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011105992)

Politie Twente zoekt getuigen ruzie Enschede
Op zaterdagochtend 29 oktober 2011 tussen 02.30 -03.30 uur heeft op de rotonde Geesinkweg / Broekheurnering te Enschede een onenigheid plaats gevonden tussen een 30-jarige scooterrijder uit Enschede en een 30-jarige automobilist uit Enschede. Vermoedelijk is hierbij de 30-jarige automobilist ernstig gewond is geraakt. Beiden verklaren dat verschillende passanten het voorval hebben gezien. Politie Twente onderzoekt de zaak en vraagt deze getuigen zich te melden. Heeft u informatie of bent u getuige geweest. Neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000. (2011102556)

Extra toezicht op parkeergedrag Enschede-Zuid
De afgelopen weken zijn er bij Politie Twente, afdeling Enschede-Zuid, diverse klachten binnengekomen over het parkeergedrag op de Markveldebrink en Hengeveldebrink. Bewoners en bezoekers parkeren op de stoep of parkeren de auto op een manier die het overige verkeer en de hulpdiensten hindert.

Politie Twente neemt de klachten serieus en gaat de parkeeroverlast aanpakken. Vanaf woensdag 9 november wordt er extra toezicht gehouden op het parkeergedrag in en rond deze twee straten. Als een auto wordt gezien die fout geparkeerd is, dan krijgt de eigenaar daarvoor een proces-verbaal. De bekeuring voor fout parkeren bedraagt tenminste 70 euro.

Pizzakoerier beroofd
Enschede
Een 16-jarige pizzakoerier uit Enschede is maandag 7 november beroofd aan de Rembrandtlaan.

De jongen wilde omstreeks 21.15 uur pizza's bezorgen bij een woning. In de Rembrandtlaan, tussen nummer 172 en 226, werd hij belaagd door twee mannen, die hem onder bedreiging van een steekwapen geld, een mobiele telefoon en de af te leveren pizza's afhandig maakten. De jongen kon slechts een summier signalement van de mannen geven: Eén van hen had een licht getinte huidskleur en een snor. Hij droeg een donkere jas met capuchon. Van de andere man kon hij alleen melden dat hij donkere kleding droeg.

Politie Twente is direct een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met mensen die iets van deze straatroof hebben gezien of die de twee mannen na 21.15 uur hebben zien wegrennen in de Rembrandtlaan of omgeving. Ook mensen die de twee mannen in de omgeving hebben gezien voor de beroving, worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede West 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011106024)

Fietser gewond bij aanrijding met auto Vroomshoop
Een 66-jarige fietser uit Vroomshoop is maandag 7 november omstreeks 16.45 uur gewond geraakt op de Hammerdijk bij een aanrijding met een auto.

De man fietste over de Hammerdijk vanuit Westerhaar-Vriezenveensewijk richting de Noorderweg. Ter hoogte van nummer 16 kwamen hem twee auto's tegemoet. De voorste, een bestelauto bestuurd door een 48-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, week uit voor de fietser. De auto erachter, bestuurd door een 34-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, zag de fietser te laat en reed hem aan. De 66-jarige man is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011105989)

Auto gestolen
Oldenzaal
Tussen zondag 6 november 23.00 uur en maandag 7 november 08.30 uur is een auto gestolen, die geparkeerd stond op de Leeuwenbek.

Het betreft een zilvergrijze Volkswagen Golf 6 GTI met kenteken 39-NDT-9. Politie Twente onderzoekt de diefstal en heeft onder meer een buurtonderzoek gehouden. Hieruit zijn geen bruikbare tips gekomen.

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die iets van deze diefstal hebben gezien of die weten waar de auto zich nu bevindt Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011105717)

Tweetal aangehouden voor winkeldiefstal met geweld Almelo
Politie Twente heeft maandag 7 november een 39-jarige man en een 39-jarige vrouw, beiden uit Almelo, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Tevens zou de man twee medewerkers van de winkel hebben mishandeld.

Omstreeks 11.15 uur was de man met een volle tas boodschappen een supermarkt uitgelopen zonder te betalen. Twee medewerkers probeerden hem staande te houden, waarbij de man één van de medewerkers op de arm sloeg en de andere medewerker een kopstoot gaf. De man zou vervolgens in een auto zijn gestapt samen met de 39-jarige vrouw. Aan de hand van het kenteken kon het tweetal worden achterhaald. Zij zijn aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2011105758)

Rijbewijzen ingevorderd
Hengelo
Van een 18-jarige en een 19-jarige automobilist, beiden uit Hengelo, is maandag 7 november het rijbewijs ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag.

Surveillerende agenten van Politie Twente zagen omstreeks 23.50 uur twee auto's rijden op de Laan van Driene. Op de kruising met de Enschedesestraat / Kuipersdijk haalden de auto's elkaar in, waarbij op de kruising een gevaarlijke verkeerssituatie ontstond. Vervolgens haalde de andere auto weer in, die vervolgens bij de spoorwegovergang door het rode overweglicht reed. Beide bestuurders zijn aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag. Beiden zijn beginnend bestuurder, hun rijbewijs is ingevorderd. (2011106034 / 2011106035)

Verkeerscontroles
Dinkelland
Politie Twente, team Dinkelland, heeft zondag 6 november verkeerscontroles gehouden.

Van 16.00 tot 19.30 uur is gecontroleerd op alcohol en snelheid op de Weerselosestraat in Agelo. Geen van de 110 gecontroleerde bestuurders had te veel alcohol gedronken. Van de 87 passanten die op snelheid werd gecontroleerd kunnen negen een bekeuring op de mat verwachten. Tussen 20.00 en 24.00 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Laagsestraat in Ootmarsum. Van de 111 gecontroleerde bestuurders had niemand te veel alcohol genuttigd. (2011105729 / 2011105736 / 2011105725)

Twee mannen aangehouden voor bezit harddrugs Hengelo
Twee 25-jarige mannen uit Rotterdam werden donderdagavond 3 november aangehouden voor bezit harddrugs.

Donderdagavond 3 november omstreeks 20.00 uur zagen surveillerende agenten twee mannen zich verdacht ophouden in een auto op de Wemenstraat in Hengelo. De auto ging er snel vandoor. Op de Bornsestraat kwamen de agenten de auto wederom tegen. Hierop werden de automobilist en inzittende staande gehouden. Bij controle bleek dat de twee 25-jarige mannen uit Rotterdam in het bezit waren van een groot geldbedrag en een hotelkamersleutel. Het tweetal was al eerder aangehouden geweest voor drugshandel. Op de hotelkamer troffen de agenten 550 gram harddrugs aan. Beide mannen werden hierop aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011104619)

Man aangehouden voor woninginbraak Enschede
Een 23-jarige man uit Bielefeld (Duitsland) is in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 november aan gehouden op verdenking van woninginbraak.

Omstreeks 00.30 uur kreeg Politie Twente de melding dat er werd ingebroken bij een wooncomplex aan de Noord Esmarkerrondweg. Ter plaatse bleek dat de deur was vernield, de dader werd niet aangetroffen. De agenten onderzochten de omgeving en zagen een man met bebloede hand op de Gronausestraat rennen. De man vertelde dat hij ruzie had gehad en bij het wooncomplex hulp had willen halen. Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht. (2011106040)

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 8 november 21.30 uur zullen onderstaande zaken worden meegenomen. De uitzending wordt woensdag 9 november om 11.15 uur herhaald.

Gewapende overval op kapsalon
Hengelo
Bij een kapsalon aan de Landmansweg, tussen de Heeckerenstraat en de Rechterenstraat, heeft vrijdag 4 november omstreeks 14.30 uur een gewapende overval plaatsgevonden.

Een onbekende man bedreigde de twee medewerksters met een vuurwapen en maakte een geldbedrag buit. De man is op een fiets weggevlucht in de richting van de Houtmaatweg. Op het moment van de overval waren er ook een aantal klanten in de zaak aanwezig.

Het signalement van de dader:
. Man van circa 20 à 25 jaar
. Ongeveer 1.80- 1.90 m. lang
. Blanke huidskleur
. Droeg een zwarte jas met capuchon over zijn hoofd en een sjaal voor de mond . Droeg zwarte handschoenen

Politie Twente is direct een onderzoek gestart. Ook is een Burgernetactie opgestart, waarbij 141 deelnemers zijn bereikt. Hieruit zijn vooralsnog geen bruikbare tips binnenkomen.

Mensen die iets van de overval hebben gezien of die de overvaller denken te herkennen aan de hand van het signalement, worden verzocht contact op te nemen. De politie wijst erop zelf geen actie te ondernemen bij het aantreffen van de vermoedelijke overvaller, maar direct de politie te bellen. Bij aantreffen van de dader kan contact opgenomen worden via het spoednummer 112, overige tips kunnen worden doorgegeven via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Gewapende overval op horecagelegenheid Hengelo
Bij een horecagelegenheid aan de Oude Bornseweg in Hengelo heeft zaterdag 5 november omstreeks 18.15 uur een gewapende overval plaatsgevonden.

Een onbekende man bedreigde een medewerker met een vuurwapen. De eigenaar wist de overvaller te verjagen en ging de overvaller zonder buit vandoor. De man is op een fiets weggevlucht in de richting van de Hengelose Es.

Het signalement van de dader:
. Ongeveer 1.80 m. lang
. Blanke huidskleur
. Grote ogen
. Droeg een grijs/bruine muts
. Rode sjaal voor de mond
. Donkere kleding

Mensen die iets van de overval hebben gezien of die de overvaller denken te herkennen aan de hand van het signalement, worden verzocht contact op te nemen. De politie wijst erop zelf geen actie te ondernemen bij het aantreffen van de vermoedelijke overvaller, maar direct de politie te bellen. Bij aantreffen van de dader kan contact opgenomen worden via het spoednummer 112, overige tips kunnen worden doorgegeven via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Dinsdag 8 november 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --
---
File: 091111 Foto vliegtuigbom.JPG