Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Man aangehouden voor auto-inbraak            |
De politie heeft op de vroege dinsdagochtend van 8 november een 39-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor een auto-inbraak aan de Rietgorsmeen in Harderwijk. Bij de inbraak werd ondermeer een zonnebril gestolen. De politie verdenkt de man van meerdere autokraken. Het betreft dezelfde verdachte die 14 dagen geleden werd aangehouden met gestolen diepvriesproducten.

Een getuige zag dinsdagmorgen rond 05.30 uur een man verdacht in de buurt van geparkeerde auto's rondlopen aan de Rietgorsmeen in Harderwijk. Bij meerdere auto's controleerde hij of de portieren afgesloten waren en vervolgens opende hij een portier en ging in de geparkeerde auto zitten. De politie werd gewaarschuwd en kon de 39-jarige Harderwijker ter plaatse aanhouden op verdenking van auto-inbraak. Uit een auto werd ondermeer een zonnebril ontvreemd, die in de kleding van de verdachte werd aangetroffen. Van een tweede zonnebril, die hij bij zich had, heeft de eigenaar zich nog niet gemeld. De man is voor een nader onderzoek ingesloten.

Eerdere inbraken

De politie onderzoekt of deze verdachte ook bij eerdere auto-inbraken van de afgelopen dagen in onder meer de wijk Drielanden betrokken is geweest. Deze 39-jarige verdachte werd ook in de nacht van dinsdag 25 oktober in Harderwijk aangehouden op verdenking van (auto)inbraken. Hij was toen in het bezit van onder meer diepvriesproducten. Na een oproep in de media meldden de eigenaar zich bij de politie. De spullen waren uit de diepvries in een schuurtje ontvreemd. De aangehouden man zit nog vast. Tegen hem wordt opnieuw proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie beslist deze week of de man wel of niet wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris.

2011157230

|     |Putten/Harderwijk - Airbags uit auto's gestolen           |
In het weekend van zaterdag 5 november tot maandag 7 november is er bij een autobedrijf aan de Stationsstraat in Putten en aan de Zuiderbreedte in Harderwijk ingebroken. Bij de inbraken zijn uit meerdere auto's in totaal ruim 25 airbags gestolen.

De diefstal bij het autobedrijf in Putten werd maandagmorgen rond 08.15 uur door een medewerker ontdekt. Bij meerdere auto's waren ruiten vernield en er werden ruim 15 airbags meegenomen.

Een medewerker van het autobedrijf in Harderwijk ontdekte maandagmorgen rond 07.30 uur dat er was ingebroken. Ook hier bleken meerdere autoruiten te zijn vernield en zijn er airbags gestolen. In totaal zijn er bij de diefstallen ruim 25 airbags ontvreemd. Of er een verband bestaat tussend e beide inbrakenm is nog niet duidelijk aan te geven. De politie is een onderzoek gestart naar de diefstallen en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen via 0900-8844.

2011156748, 2011156792

|     |Heerde/Hattem - Sieraden weg bij woninginbraken           |
In de nacht van zondag op maandag 7 november is er ingebroken bij een woning aan het Hogepad in Heerde. Ook werd er op maandag ingebroken bij een woning aan de Veldweg in Hattem. Bij de inbraken zijn ondermeer sieraden gestolen.

Een bewoner aan het Hogepad in Heerde ontdekte maandagmorgen rond 11.00 uur dat er was ingebroken. Er was een raam en een deur geforceerd om binnen te komen. Bij de inbraak zijn ondermeer geld en sieraden gestolen. Maandagavond kwamen bewoners aan de Veldweg in Hattem net thuis, toen het alarm plotseling af ging. Er werd niemand meer aangetroffen. Bij controle bleek dat er was ingebroken, waarbij een raam was vernield om binnen te komen. Bij de inbraak werden ondermeer sieraden gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen via 0900-8844.

2011157196, 2011156809

|     |Hattem - Wielrenner gewond bij aanrijding fietser         |
Maandag 7 november is een 62-jarige man uit Epe gewond geraakt bij een aanrijding tussen een wielrenner en een fietser aan de Konijnenbergerweg in Hattem. De wielrenner is met gezichtletsel in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De fietser, een 66-jarige man uit Hattem, wilde rond 09.30 uur vanaf een oprit de Konijnenbergerweg op fietsen en zag hierbij de wielrenner over het hoofd. De fietser botste tegen de wielrenner, waardoor de wielrenner ten val kwam en gewond raakte aan zijn gezicht. De man uit Epe is ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Hattemer bleef ongedeerd.

2011156719

|     |Wezep - Ruim 300 transportkarren gestolen                 |
In het weekend van zaterdag 5 november tot maandag 7 november is er ingebroken op een bedrijfsterrein aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep. Bij de inbraak zijn ruim 300 transportkarren gestolen.

Een eigenaar ontdekte maandag rond 10.00 uur dat er een hek geforceerd was om op het terrein te komen. Bij controle bleek dat er ruim 300 transportkarren (zogenaamde Deense containers) waren gestolen. De karren worden gebruikt voor het handmatig vervoeren van planten. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen zich melden via 0900-8844.

2011156772

|     |Epe/Heerde - Ondernemers opgelicht door valse collectant  |
De politie heeft dinsdag 8 november een 50-jarige man uit Heerde aangehouden voor het oplichten van meerdere bedrijven in de gemeenten Epe en Heerde. De man heeft in de afgelopen maanden, vermoedelijk bij minstens een tiental bedrijven geldbedragen weten los te praten.

Maandag 7 november jl. belde de man een bedrijf aan de Veldweg in Heerde en vertelde dat hij collecteerde voor de Stichting Gehandicaptenzorg. Door middel van die collecte kon er een gehandicaptendag georganiseerd worden. De man zou de volgende dag het geld komen ophalen. De ondernemer vertrouwde het niet helemaal, maar stemde ermee in en lichtte ondertussen de politie in.

De Stichting Gehandicaptenzorg wist niets van de actie af en bij hen was de Heerdenaar volledig onbekend. Dinsdag 8 november kwam de man naar het bedrijf in Heerde om het geld op te halen. De gewaarschuwde politie kon even later de verdachte aanhouden voor oplichting.

De Heerdenaar is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De man heeft in de periode van augustus tot en met november vermoedelijk ruim 10 bedrijven in de gemeenten Epe en Heerde op deze manier opgelicht. Veel bedrijven gaven de verdachte een geldbedrag variërend van E25,- tot E100,- voor het goede doel. De politie heeft intussen en vijftal bedrijven die door de man op soortgelijke wijze zijn opgelicht, kunnen achterhalen.

De politie verzoekt andere gedupeerde ondernemers om aangifte te doen van oplichting en zich te melden via 0900-8844.

2011157289

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --