Mint Hotels worden onderdeel van Hilton Worldwide

Acht hotels op toplocaties in het centrum van steden in het Verenigd Koninkrijk en Nederland worden onderdeel van de ketens DoubleTree by Hilton en Hilton Garden Inn LONDEN (8 november 2011) - Hilton Worldwide is verheugd aan te kondigen dat het tot een akkoord is gekomen om de acht Mint Hotels die door Hilton-eigenaar Blackstone (NYSE: BX) zijn overgenomen, tot Hilton Hotels om te dopen als onderdeel van de ketens DoubleTree by Hilton, die full-service accomodatie biedt, en Hilton Garden Inn, die zich op het middensegment richt.*

Met deze deal groeit het aantal hotels dat onder het beheer van Hilton Worldwide valt, uit tot meer dan 100 hotels in het Verenigd Koninkrijk en meer dan 220 hotels en resorts ­ met ruim 50.000 kamers in totaal ­ in Europa. Patrick Fitzgibbon, Senior Vice-President, Ontwikkeling - Europa & Afrika, Hilton Worldwide: "De ketens Hilton Garden Inn en DoubleTree by Hilton zijn razend populair binnen Europa en getuigen van de kracht van onze vooraanstaande wereldmerken. Deze acht fantastische toevoegingen aan onze portefeuille zullen binnenkort tot onze ketens DoubleTree by Hilton en Hilton Garden Inn gaan behoren dankzij een snel overgangsprogramma dat erop gericht is alle hotels de komende weken volledig in de systemen van Hilton Worldwide te integreren."

Gasten van onze nieuwe DoubleTree by Hilton-hotels in Amsterdam, Tower of London, Westminster, Leeds en Manchester zullen genieten van alle gemakken die ze gewend zijn van de ruim 265 DoubleTree by Hilton-hotels en -resorts over de hele wereld. De full-service hotelketen is aanzienlijk gegroeid sinds de introductie in Europa in het voorjaar van 2008. Inmiddels hebben 25 DoubleTree by Hilton-hotels hun deuren geopend in tien landen in Europa. Met meer dan 70 DoubleTree by Hilton-hotels en -resorts in de pijplijn, die de komende jaren op vijf continenten geopend zullen worden, is dit de sterkste ontwikkeling uit de geschiedenis van de keten.

Rob Palleschi, Global Head, DoubleTree by Hilton: "De keten DoubleTree by Hilton zet zich voortdurend in om een prachtige reeks hotels te ontwikkelen op een aantal van de populairste locaties over de hele wereld, van Londen tot Beijing en van Amsterdam tot Chicago. Deze vijf hotels in stadscentra in het Verenigd Koninkrijk en Nederland beschikken nu al over een uitstekende service en faciliteiten om een DoubleTree by Hilton-hotel te worden. We kijken ernaar uit wereldreizigers het beste van het beste te bieden op elk van deze schitterende locaties."

Nieuwe Hilton Garden Inn-locaties in Glasgow, Bristol en Birmingham zullen reizigers de hoogwaardige voorzieningen bieden die ze gewend zijn van de meer dan 520 hotels over de hele wereld. De portefeuille middenklasse hotels is in de afgelopen twee jaar wereldwijd aanzienlijk uitgebreid, met als meest recente opening die van het Hilton Garden Inn Istanbul-Golden Horn, dat nu het vierde hotel van de keten in Turkije is. De keten heeft momenteel meer dan 150 projecten lopen, die in verschillende ontwikkelingsfases verkeren, en zal in het eerste kwartaal van 2012 zijn eerste hotel in China openen.

Deze drie vestigingen in belangrijke steden zijn een aanvulling op 15 andere hotels in Europa, waarvan twee in het Verenigd Koninkrijk, het Hilton Garden Inn Luton North en Hilton Garden Inn Aberdeen City Centre. Adrian Kurre, Global Head, Hilton Garden Inn: "Hilton Garden Inn heeft veel succes gehad in Europa en ons merk breidt internationaal steeds verder uit. We kijken ernaar uit nog meer reizigers te laten zien wat het merk onderscheidt van onze concurrenten. Dit succes blijkt tevens uit het feit dat het merk onlangs de hoogste waardering kreeg in de European Hotel Guest Satisfaction Index StudySM ** van J.D. Power and Associates van 2011. Hiermee wordt bevestigd dat Hilton Garden Inn het ideale hotel in het middensegment voor de zakenreiziger en vakantieganger is, met een aantrekkelijke prijs."

Andere wereldwijde merken van Hilton Worldwide zijn de beroemde Hilton Hotels & Resorts, de luxe Waldorf Astoria Hotels & Resorts en Conrad Hotels & Resorts, en het servicegerichte Hampton by Hilton. Andere nieuwe hotels in de nabije toekomst zijn het Hampton by Hilton London Croydon, DoubleTree by Hilton Newcastle Airport, DoubleTree by Hilton Lincoln, Hilton en Hilton Garden Inn Frankfurt Airport en het Waldorf Astoria Berlin. -Einde-