Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Texelfan loopt New York Marathon voor KiKa

'VIER HET LEVEN'

Den Burg -8 novvember 2011. Gehuld in een shirt met de slogan 'Vier het leven' van VVV Texel heeft Patrick de Vries (48) uit Almere zondag 6 november meegelopen in de beroemde marathon van New York. Met zijn deelname verzamelde hij geld in voor KiKa, de stichting Kinderen Kankervrij.

De Vries behoort tot een groep van 135 Nederlandse hardlopers, die onder de naam 'Run for KiKa' in New York meededen. Hun doel is samen een miljoen euro bijeen te brengen voor een nieuw Nationaal Kinderoncologisch Centrum, waar artsen en wetenschappers hun krachten bundelen. De Vries benaderde dit jaar familie, vrienden, kennissen en bedrijven voor sponsoring. Als fervent bezoeker van Nederlands grootste Waddeneiland klopte hij ook aan bij VVV Texel, omdat de Texelslogan 'Vier het leven' zo toepasselijk is. Naast een shirt met deze tekst kreeg hij een financiële toezegging voor het goede doel. Enthousiast beloofde De Vries het shirt tijdens de marathon te zullen dragen.

Motivatie
,,Kinderen en kanker gaan niet samen'', vat De Vries zijn motivatie kernachtig samen. ,,Het verdriet dat deze ziekte teweegbrengt is onbeschrijfelijk. Voor het kind, het gezin en de omgeving.'' Als jongetje van acht jaar maakte hij zelf mee hoe het is om een broer aan kanker te verliezen. ,,Toen ik over het initiatief van KiKa las, hoefde ik dan ook geen moment na te denken. Met mijn passie voor hardlopen hoop ik een steentje bij te dragen om anderen dit leed te besparen. Elk ziek kind is er één teveel.''

Sponsorbedrag
Naast het voltooien van de marathon was zijn ambitie om heel veel geld op te halen voor dit belangrijke doel. Die opzet lukte. Voor zijn vertrek naar New York stond de teller op 8.250 euro. De hardloopgroep van 'Run for KiKa' presteerde het om het streefbedrag van ¤ 1.000.000 euuro bijeen te brengen. Hoewel zijn voorbereiding niet optimaal was wegens een knieblessure, haalde De Vries de finish in een tijd van 04:02:34. VVV Texel feliciteert Patrick van harte met deze prestatie en natuurlijk ook met het prachtige sponsorbedrag voor KiKa. Bijdragen zijn nog welkom via de website www.runforkika.nl/newyork.