Politie Limburg-Noord

Samenwerking verschillende disciplines bij milieucontrole Blerick


Datum: 8-11-2011
Tijd bericht: 16:48
Plaats: Blerick

Bij een gezamenlijke controle op industrieterrein Trade-Port in Blerick is dinsdag 8 november van 07.30 tot 14.30 uur het verkeer dat zich op de A67 en in de omgeving van de controlelocatie bevond, gecontroleerd. Er werden met name vrachtwagens die afval vervoerden staande gehouden.

De politie Limburg-Noord organiseerde de controle en nodigde daarbij diverse partners uit. Aan de controle werkten mee de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Douane en VROM. Alle voertuigen die via de A67 Nederland vanuit Duitsland binnenreden werden door motorrijders naar een locatie aan de Tasmanweg geloodst. Daar werden de voertuigen, de eventuele lading en de inzittenden aan een controle onderworpen.

Autopapieren, voertuiggegevens en ladingpapieren werden gecontroleerd en er werd in de laadruimtes van de vrachtwagens gecontroleerd of de lading overeenkwam met de informatie op papier. De technische staat van de voertuigen, waaronder banden, verlichting, getinte ruiten en een eventuele koppeling met een aanhangwagen werd nagekeken. En er werd aandacht besteed aan overtredingen, zoals bijvoorbeeld losliggende lading. Medewerkers van de Douane controleerden daarvoor in aanmerking komende voertuigen op de aanwezigheid van rode diesel.

Vijf vrachtwagens bleken een defect te hebben waar proces-verbaal voor werd opgemaakt: Een chauffeur uit Turkije moest ¤ 180,= betalen omdat hij met een gescheurde remschijf rondreed. Hij werd direct naar een garage begeleid om het euvel te laten repareren. Een chauffeur bleek een defecte reminrichting te hebben en moest ook een boete van ¤ 180,= betalen, en kreeg de opdracht het defect bij thuiskomst direct te laten maken. Een Chauffeur uit Duitsland bleek geen NIWO-vergunning te hebben (Nationaal en Internationaal Wegvervoer Organisatie) om in Nederland te rijden met zijn lading afval en moest ¤ 1800,= betalen. Eénmaal werd een defecte band geconstateerd en de laatste controle die werd uitgevoerd was een personenbusje uit Bulgarije dat vol geladen was met tweedehands goederen. Het busje zag er zeer slacht uit en werd voor een gerichte controle overgebracht naar de RDW-station om op de brug te worden nagekeken. Daar bleek dat het aan alle kanten rot was en een slechte carrosserie had. De chauffeur moest het busje achterlaten en voor vervangend vervoer zorgen.

De politie Limburg-Noord houdt regelmatig controles met andere handhavings-disciplines.