Ingezonden persbericht


Onderweg printen in trek

Amsterdam, 8 november 2011 - Mensen zijn steeds mobieler. Het aantal flexwerkers neemt toe. En het gebruik van mobiele telefoons, notebooks en tablets is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wat doet deze ontwikkeling met printen? Om meer inzicht te krijgen in het gebruik van printers in Nederland heeft HP een onderzoek laten uitvoeren door Ruigrok|Netpanel.(1)

De behoefte om een document mee te nemen (49%) of om een document te bewaren (44%) zijn de belangrijkste redenen om te printen. Andere redenen zijn het willen verzenden van het geprinte per post (36%), het verplicht zijn om een document te printen (35%) of om het geprinte document te bespreken met iemand anders (33%). Drie op de tien ondervraagden print omdat zij het prettiger vinden om van papier te lezen in plaats van een computerscherm. Printen onderweg

Van de groep ondervraagden die dagelijks printen, heeft een derde (32%) wel eens de behoefte om onderweg te printen. Bijna 38% van alle respondenten lijkt het erg handig om per e-mail of via een app een printopdracht naar een printer te kunnen sturen.

Voorkeur gaat hierbij uit naar printen:

1. op een vakantieverblijf (55%)

2. langs de weg bij bijvoorbeeld een benzinestation of wegrestaurant (48%)

3. bij een treinstation (35%)

4. op een luchthaven (30%)

5. in een horecagelegenheid (28%)
Mannen versus vrouwen

Mannen printen gemiddeld 44 pagina's per week voor vrouwen is dit 32.

Favoriete documenten om te printen zijn:

1. e-mails (49%)

2. informatie van internet (38%)

3. brieven om te posten (30%)

4. rapporten (28%)

Het valt hierbij op dat mannen vaker e-mails en rapporten printen dan vrouwen. Bij vrouwen speelt het milieu een grotere rol dan bij mannen. Vrouwen laten zich in hun keuze om een document te printen vaker weerhouden door het milieu dan mannen.

De helft van de Nederlanders die gebruik maken van een printer, geeft aan printregels te hebben op het werk. Denk hierbij aan regels als het verminderen van printen, stimuleren van dubbelzijdig printen en zwart/wit printen in plaats van kleur. Dit weerhoudt 60% er niet van om weleens privédocumenten op het werk te printen.

Gemiddeld printen de ondervraagden zo'n 39 pagina's per week. Mensen in de commerciële dienstverlening printen het meest met gemiddeld 50 pagina's. Een kwart van de ondervraagden print nu meer dan vijf jaar geleden. Ruim de helft verwacht de komende vijf jaar net zoveel te blijven printen als nu.

De belangrijkste redenen om niet te printen zijn de geringe noodzaak om een document te printen (55%), het milieu (43%), het beperken van de berg papier op het bureau (33%) en de kosten die met printen gepaard gaan (33%). Ondanks dat bijna twee vijfde vrijwel dagelijks print, zijn zij wel degene die het meest bewust printen. Zij denken vaker aan de verschillende redenen om niet te printen. Printen uit gewoonte komt bijna niet voor, dit geldt slechts voor 4% van alle ondervraagden.

Over HP

HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuur, daar waar cloud en connectiviteit samengaan om een veilige en omgevings relevante 'ervaring' tot stand te brengen in een wereld waarin men altijd met elkaar in verbinding staat. Meer informatie over HP) is te vinden op www.hp.com. ePrint
ePrint is een technologie waarbij je kunt printen vanaf ieder mobiel apparaat, waar dan ook. Iedere printer met ePrint heeft een e-mailadres waardoor je eenvoudig een e-mail naar de printer kunt sturen en zo de printopdracht activeert. Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u terecht bij Kathrin Schallenberg, tel. 020 30 10 980 of mail kathrin.schallenberg@edelman.com. Ook als u zich wilt afmelden voor het ontvangen van HP-berichten, kunt u dat doen via dit emailadres.

(1) De doelgroep van dit onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 tot 65 jaar met een (betaalde) baan die gebruik maken van een printer. In dit onderzoek zijn ruim 551 werkende Nederlanders die gebruik maken van een printer, ondervraagd naar hun printgewoonten.