Ingezonden persbericht


Participaties.nl: nieuw platform voor beleggers in niet-genoteerde beleggingen

Amsterdam, 8 november 2011 - IEX lanceert vandaag Participaties.nl, een nieuw online platform voor beleggers in niet-beursgenoteerde beleggingen, zoals vastgoed-cv's, scheepsfondsen en andere participaties. Via Participaties.nl kunnen beleggers snel en efficiënt een keuze maken uit beleggingsproducten in dit segment en worden ze op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en opinies over deze beleggingsvormen.

De markt voor niet-genoteerde beleggingen is omvangrijk, maar het aanbod is versnipperd en de transparantie is niet altijd even groot, zoals ook blijkt uit een nieuwsbericht van eerder vandaag waarin de Autoriteit Financiële Markten haar bevindingen over niet-beursgenoteerd vastgoed heeft uiteengezet. Participaties.nl stelt zich ten doel om beleggers snel een weg te laten vinden binnen het aanbod en voor een optimale informatievoorziening over deze producten te zorgen. Op die manier wil Participaties.nl een bijdrage leveren aan een transparante en goed functionerende markt voor niet-beursgenoteerde beleggingen.

Op Participaties.nl vinden beleggers

* De grootste doorzoekbare database van participaties in Nederland
* In één oogopslag de belangrijkste informatie per fonds - inclusief financiers en sleutelpersonen - en het bijbehorende prospectus
* Actueel nieuws, columns en analyses

* Forums waarop interactie tussen beleggers onderling, maar ook contact tussen beleggers en aanbieders gefaciliteerd wordt.

Participaties.nl is een initiatief van Free Media Group, marktleider in digitale beleggingsinformatie met titels als IEX.nl, de grootste beleggerscommunity van Nederland, IEXProfs.nl, DeBeurs.nl, Eurobench.com en Beursonline.nl.

Ook Participaties.nl is opgezet als community; beleggers in vastgoedfondsen en andere participatievormen kunnen met elkaar discussiëren over de markt en hun investeringen. Tevens moedigt Participaties.nl actief het contact tussen beleggers en aanbieders aan.

Hoewel Participaties.nl streeft naar een goed contact met aanbieders van niet-genoteerde beleggingen, staat het belang van de belegger en het bieden van maximale transparantie altijd centraal op dit platform. De redactie is volstrekt onafhankelijk en benadert de inhoudelijke invulling van Participaties.nl altijd vanuit het oogpunt van de belegger, in de overtuiging dat daarmee uiteindelijk het succes van alle betrokken partijen gediend is.

Namens team Participaties.nl,

Ollie Dapper - ProjectManager Participaties.nl / Pieter Kort - Hoofdredacteur IEX Media