Gemeente De Wolden


Persverklaring





Zuidwolde, 8 november 2011





Dode man onder verdachte omstandigheden aangetroffen in Ruinen


Onderstaand leest u een persverklaring van waarnemend burgemeester Janny Vlietstra van de gemeente De Wolden. Deze verklaring heeft betrekking op het aantreffen van de  39-jarige Jack van der Zee uit Ruinen die levenloos is aangetroffen in zijn woning aan de Klinge. De burgemeester is tevens lid van de Eerste Kamer die op dinsdag vergadert. Nadat zij van deze situatie op de hoogte is gebracht, is zij meteen naar haar gemeente teruggekeerd.

Waarnemend burgemeester Janny Vlietstra:
"Ik ben geschokt dat een van onze inwoners onder verdachte omstandigheden is overleden. Mijn gedachten gaan uit naar de ouders van de heer Van der Zee en overige nabestaanden. Ik heb inmiddels gesproken met een van de familieleden om mijn persoonlijk medeleven over te brengen. Daarnaast leef ik mee met de mensen in het dorp. Een gebeurtenis als deze heeft grote impact in de leefomgeving van het slachtoffer.

Ik vraag uw begrip voor het feit dat de politie in dit vroege stadium nog niet veel informatie kan geven. Wel geeft de politie aan dat de werkgever van het slachtoffer alarm sloeg nadat hij niet op zijn werk verscheen. De politie doet nader onderzoek naar de doodsoorzaak. Zij vraagt mensen die beschikken over meer informatie om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wie dat liever wil, kan ook anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem MMA 0800-7000."