Gemeente Anna Paulowna

Cursus BeweegKuur-instructeur start in november en december

De cursus BeweegKuur-instructeur wordt georganiseerd door CIOS Haarlem en Sportservice Noord-Holland. Tijdens de cursus doet u kennis op over oorzaak en gevolg van diabetes, overgewicht en obesitas. Tevens wordt ingegaan op het fysiologisch en psychologische effect van bewegen gecombineerd met voedingsadviezen bij mensen met diabetes, overgewicht en obsesitas. Ook leert u deze theorie vertalen naar motiverende bewegingslessen. Op die manier draagt u als instructeur bij aan een duurzame gedragsverandering door middel van coaching- en motivatietechnieken.Â

Rol van instructeur

Een BeweegKuur-instructeur speelt een belangrijke rol binnen de BeweegKuur. Hij of zij stelt een sport- en beweegprogramma op dat is afgestemd op de mogelijkheden en behoeften van de deelnemers aan de BeweegKuur. De BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie, oorspronkelijk bedoeld voor diabetspatienten maar inmiddels uitgebreid voor mensen met overgewicht en obesitas.
Â

Voor lesgevers en trainers

Door middel van begeleiding vanuit de huisartspraktijk, van een leefstijladviseur, een fysiotherapeut en een diëtist maken de deelnemers aan BeweegKuur zich een gezonde actieve leefstijl eigen. Bij die gezonde actieve leefstijl hoort sport en bewegen. Het lokale sport- en beweegaanbod van bijvoorbeeld sportverenigingen, sportscholen, welzijnswerk en thuiszorg speelt hierin een cruciale rol. Voor geinteresseerde lesgevers en trainers van deze organisaties maar ook voor zelfstandige lesgevers, wordt de cursus BeweegKuur-instructeur georganiseerd.

Â

Cursusdata

De cursus wordt dit najaar twee maal aangeboden op CIOS Haarlem en bestaat uit 12 lesuren verdeeld over 3 bijeenkomsten. Zowel theorie als praktijk komt aan de orde.

* Mogelijkheid A op 9-12-23 november 2011 van 12:15 - 16:00 uur, aanmelden vóór 1 november.

* Mogelijkheid B op 2-9-16 december van 18:15 - 22:00 uur, aanmelden vóór 15 november.

Â

Cursisten dienen minimaal in het bezit te zijn van een diploma op niveau 3. Bijvoorbeeld: fitnessinstructeur, sport&beweegleider, MBvO leider, bondstrainer, leider Sportief Wandelen of Nordic Walking.

Â

Meer informatie of vragen?

Informatie over de BeweegKuur vindt u op www.beweegkuur.nl.

Meer informatie over de cursus en de mogelijkheid om aan te melden vindt op u op www.sportservicenoordholland.nl/training.php.

Vragen per mail kunt u richten aan: tkegel@sportservicenoordholland.nl

Sportservice Noord-Holland is het provinciale organisatieadviesbureau op het gebied van sport en bewegen.
Â