Vereniging FME-CWM

Seminar

Workshop Exportcontrole bij Strategische Goederen

Datum: 9 november 2011
Tijd: 13:00 uur
Locatie: High Tech Campus te Eindhoven

`Controlelijsten & Vergunningsaanvragen: Hoe ga ik hier als exporteur mee om?'

De wetgeving, controlelijsten en vergunningsaanvraag rondom het exporteren van goederen vormen een complex geheel, terwijl de consequenties van het niet voldoen aan de regelgeving verregaand kunnen zijn. Daarom organiseert de Vereniging FME-CWM, in samenwerking met Fenedex, twee workshops over exportcontrole.

De technologische industrie produceert een veelheid aan hoogwaardige producten, waaronder (onderdelen van) zogeheten strategische goederen. Onder strategische goederen vallen militair materieel en goederen voor tweeërlei gebruik, ook wel 'dual-use goederen' genoemd. Voorbeelden zijn nachtkijkers, sensoren en elektronica. Bedrijven die deze goederen exporteren of doorvoeren, moeten voldoen aan strenge voorwaarden. Bovendien wordt de export naar sommige landen beperkt door sancties.

Het doel van deze workshops is om bedrijven inzicht te geven in exportcontrole en sanctiebeleid. Onderwerpen als het classificeren van goederen, vergunningsaanvragen, exportscreening en het opzetten van een compliance systeem komen uitgebreid aan bod.

De training wordt verzorgd door Wolter Boerman (BI Consultancy & Training, voormalig Philips) en Rudi du Bois (Du Pont). Beiden hebben jarenlange ervaring op het gebied van exportcontrole en zij verzorgen (in company) trainingen en advies.

Tijdens de workshop wordt behandeld:

* Exportcontrole en sancties

* Controlelijsten en vergunningsaanvragen
* Exportscreening

* Hoe kun je hier als exporteur het best mee om gaan?
* Het opzetten van een exportcontrole compliance systeem
* Praktijkvoorbeelden, troubleshooting en praktische tips

Het volledige programma en meer informatie vindt u hier.

Doelgroep

Personen die (mede)verantwoordelijk zijn voor het beleid/de uitvoering van exportcontrole, het classificeren van goederen en het opzetten van een exportcontrole compliance systeem.

Kosten

Per deelnemer bedragen de kosten EUR 300,-. Niet-leden betalen EUR 375,-. Deze bedragen zijn inclusief documentatie en consumpties en exclusief btw.

Aanmelden

Aanmelden kan hier.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met de Vereniging FME-CWM, Patrick Walison, Adviseur Internationaal Ondernemen via T (079) 353 12 80 of E patrick.walison@fme.nl