Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

Prins van Oranje reikt 9 november 2011 Erasmusprijs 2011 uit aan Joan Busquets

RVD, 26 september 2011, nr. 249: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, Regent van de Stichting Praemium Erasmianum, reikt woensdagmiddag 9 november in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de Erasmusprijs uit aan de Catalaanse architect en stedenbouwkundige Joan Busquets.

De Erasmusprijs heeft dit jaar als thema 'de vormgeving van de openbare ruimte in de stad'.

De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die binnen het kader van de culturele tradities van Europa een belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaalwetenschappelijk gebied. De Stichting Praemium Erasmianum stelt elk jaar een ander thema centraal. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 150.000 euro.

De prijs wordt aan Joan Busquets toegekend vanwege zijn veelzijdige oeuvre op het gebied van stadsplanning. Busquets heeft een visie ontwikkeld op de toekomst van de mens in een steeds dichter bewoonde omgeving. In het ontwerpproces stelt hij de maatschappelijke zaak op de eerste plaats. Ook betrekt hij op het gebied van planning en uitvoering studenten en collega's uit verschillende andere disciplines.

Joan Busquets heeft projecten over de hele wereld uitgevoerd, ook in een aantal Nederlandse steden.

* © RVD