Meet the Judge: wat doet een rechter eigenlijk?

Persbericht van Centrale Raad van Beroep

Dit jaar bestaat de rechterlijke organisatie 200 jaar. In dat kader organiseert de Rechtspraak diverse activiteiten. Een daarvan zijn de landelijke 'Meet the Judge'-bijeenkomsten. Tijdens de 'Meet the Judge'-bijeenkomsten kan het publiek op een laagdrempelige manier de dialoog aangaan met rechters. Nagenoeg alle gerechten organiseren op woensdag 9 november 2011 een 'Meet the Judge'-bijeenkomst.

Altijd al eens willen praten met een rechter? Benieuwd hoe de werkdag van een rechter eruit ziet? Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig? Kom dan op 9 november 2011 naar "Meet the Judge" in het gerechtsgebouw in Utrecht.

Tijdens de "Meet the Judge"-bijeenkomst kunt u in gesprek met rechters van de rechtbank Utrecht en van de Centrale Raad van Beroep. De Centrale Raad van Beroep is de hoogste rechter op het gebied van het sociale bestuursrecht, het burgerlijke en militaire ambtenarenrecht en delen van het pensioenrecht. Alle 'soorten' rechters zijn aanwezig: bestuursrechters (van de rechtbank en de Centrale Raad van Beroep), civiele rechters, familierechters, kantonrechters en strafrechters.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: hoe word je rechter? Wat is het mooie van het vak? Wat zijn de moeilijke kanten van zijn werk? Wat als de rechter het zelf niet meer weet?

De rechters gaan niet in op individuele zaken en geven ook geen juridisch advies.

De bijeenkomst begint om 19:30 uur in het gerechtsgebouw in Utrecht, Vrouwe Justitiaplein 1, iedereen is welkom vanaf 19.00 uur. Het programma duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Iedereen is welkom, de toegang is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via communicatie.rb.utrecht@rechtspraak.nl of door te bellen met 030-223 3027.

Links:
http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/CRvB



Razende Robot Reporter