Hoogheemraadschap Delfland
Uitreiking Innovatieprijs Wateroverlast

Studenten presenteren oplossingen voor wateroverlast in Westland

Op woensdag 9 november 2011 worden de winnaars bekend gemaakt van de Innovatieprijs Wateroverlast. Internationale studenten presenteren die dag hun oplossingen voor het bestrijden van wateroverlast in Westland.

Oranjepolder op 14 juli 2011 Kan het bestrijden van wateroverlast samengaan met een gezonde economische ontwikkeling van de glastuinbouwsector? De gemeente Westland, het Hoogheemraadschap van Delfland en Waterkader Haaglanden zoeken het antwoord deels in de inrichting van de bedrijven. Onder internationale studenten is een prijsvraag uitgeschreven met als opdracht "ontwerp een kas waar het hemelwater tijdens een zware bui wordt vastgehouden zodat het peil in de sloot niet te hoog wordt".

Studenten vanuit de hele wereld hebben een diversiteit aan innovatieve ideeën voor het tegengaan van wateroverlast ingestuurd. Eén van de ontwerpen bevat het plan om regenwater op de teeltvloer op te vangen. Een ander idee is het hemelwater op de vangen in inklapbare reservoirs die naast de kast kunnen worden geplaatst.

Tijdens de netwerkbijeenkomst op 9 november worden de inzendingen aan tuinders, adviseurs, ontwerpers en experts gepresenteerd. Delfland en Westland zullen met de sector in gesprek gaan over de toepasbaarheid van de concepten.

U kunt zich aanmelden via e-mail communicatie@hhdelfland.nl.