Woningcorporatie Ymere

Start bouw Multifunctioneel Centrum Slotermeer in Amsterdam Nieuw-West

3-11-2011

Bibliotheek Slotermeer, Ouder- en Kindcentrum en Huis van de Wijk bij elkaar.

Woensdag 9 november vieren Ymere, Stadsdeel Nieuw-West en de toekomstige gebruikers de start bouw van het nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFCS) aan de Slotermeerlaan in Amsterdam Nieuw-West.

In het nieuwe centrum komen het Huis van de Wijk Slotermeer, een vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), een Ouder- en Kind Centrum, Verloskundigencentrum Groei en een horecagelegenheid. Boven het Multifunctioneel Centrum worden 41 sociale huurappartementen voor Ymere gebouwd, waaronder een aantal rolstoel- en seniorenwoningen. Onder het gebouw komt een parkeergarage.

Het MFCS brengt belangrijke voorzieningen bij elkaar in een prachtig modern gebouw in het hart van Slotermeer.

Huis van de Wijk
Het Huis van de Wijk is een plek waar alle bewoners uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten en aan cursussen en activiteiten kunnen deelnemen.

Bewoners kunnen ook zelf activiteiten initiëren en organiseren. In het Huis van de Wijk komen professionals en bewoners samen om van deze wijk een dierbare en inspirerende plek in Amsterdam Nieuw-West te maken. Beoogd exploitant van het Huis van de Wijk Slotermeer, op de eerste verdieping van het MFCS, is Stichting Eigenwijks.

Nieuwe huisvesting voor OBA
Bibliotheek Slotermeer, nu gevestigd op de 2e etage van het Tuinstadhuis, krijgt in het Multifunctioneel Centrum Slotermeer een prachtige plek op de begane grond van het MFCS. Ook de diverse onderdelen van het Ouder- en Kindcentrum in Slotermeer komen op de begane grond van het MFCS bij elkaar.

Het Multifunctioneel Centrum komt op de plek waar vroeger het Buurtcentrum Slotermeer stond. Het MFCS wordt gebouwd in opdracht van Ymere, naar ontwerp van Dick van Gameren architecten. De ingebruikname van het MFCS wordt voorzien medio 2013. Tot aan de oplevering van het MFCS is de Multibox in de Jan de Louterstraat tijdelijk Huis van de Wijk Slotermeer.