Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West


---

Schoonmaakhelden openen Speelmanstraat

4 november 2011

Woensdag 9 november om 15.00 uur openen de schoonmaakhelden van de Dobbebuurt samen met stadsdeelwethouder Els Verdonk (Openbare Ruimte) de vernieuwde Speelmanstraat. Als 'finishing touch' van de herinrichting planten zij een aantal bomen in de eerste vernieuwde straat van de Dobbebuurt.

Ingrijpend

De straat is ingrijpend vernieuwd. Kabels, waterleiding, riolering en bestrating zijn vernieuwd, woningcorporatie Eigen Haard heeft haar woningblok ingrijpend gerenoveerd.

Schoonmaakhelden

De Schoonmaakhelden, dit zijn jongeren uit de buurt tussen de 7 en 12 jaar die vrijwillig en onder begeleiding regelmatig de buurt schoonmaken, houden vanaf 14.00 uur een schoonmaakactie. Van het verzamelde afval maken zij eigenzinnige kunstwerken, die vanaf 15.15 uur worden onthuld.

Samenwerking

Buurtbewoners en geĂŻnteresseerden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De herinrichting van de Speelmanstraat is een samenwerking van stadsdeel Nieuw-West en Eigen Haard in samenwerking met Rochdale en de Alliantie. Stuur voor meer informatie een e-mail naar: w.dolmans@nieuwwest.amsterdam.nl

---