Algemene Rekenkamer

Nieuwsbrief
8 november 2011

Aankondiging publicatie van de Algemene Rekenkamer onderzoek Toezicht van DNB op de stabiliteit van banken

De Algemene Rekenkamer publiceert op woensdag 9 november 2011 om 11.00 uur het onderzoeksrapport Toezicht van DNB op de stabiliteit van banken.

Dit rapport is het tweede deel van een onderzoek naar het toezicht van De Nederlandsche Bank. Het eerste deel is in december 2009 gepubliceerd, de verkenning Het systeem van toezicht op de stabiliteit van financiele markten. Dit onderzoek maakt deel uit het het onderzoeksprogramma van de Algemene Rekenkamer 'Toezicht op markten'.

Aanvankelijk lag het in de bedoeling om met dit onderzoek een beeld te geven van de manier waarop DNB toezicht uitvoert op banken. Dat onderzoek heeft de Algemene Rekenkamer niet kunnen verrichten, omdat we geen toegang hebben gekregen tot de toezichtsdossiers van DNB. Het onderzoek gaat wel in op het beoordelen van de kwaliteit van de opzet van het toezicht van DNB en van de wijze waarop de minister van Financiën zijn verantwoordelijkheden vormgeeft voor het toezicht op DNB. Het rapport gaat onder meer in op de maatregelen die DNB sinds de kredietcrisis heeft genomen - de waarborgen die DNB inbouwt voor de stabiliteit van de financiële markt -, hoe dit past binnen de bestaande wetgeving.Het rapport bevat aanbevelingen en een bestuurlijke reactie van zowel de minister van Financiën en De Nederlandsche Bank.

De Algemene Rekenkamer geeft op 9 november een persbericht uit over dit onderzoek.

Embargo-exemplaren

Een embargo-exemplaar van dit rapport en het persbericht (op papier of als pdf) zijn voor de pers op aanvraag te krijgen op woensdag 9 november 2011 om 8.30 uur. Hiervoor moet een embargoformulier per e-mail ingevuld worden, verkrijgbaar via 070-3424400 of voorlichting@rekenkamer.nl. Het embargo loopt af op 9 november 2011 om 11.00 uur. Vanaf dat moment is het rapport ook beschikbaar op www.rekenkamer.nl.



Algemene Rekenkamer