Gemeente Ede

dinsdag, 8 november 2011

Geluidsmaatregelen westelijke Spoorzone

info@ede.nl

Het college heeft `De toelichting op het saneringsprogramma spoorzone Ede (traject Utrecht - Ede Wageningen)' vrijgegeven voor inspraak. Van 9 november tot en met 21 december ligt het programma ter inzage op het stadskantoor De Doelen en is te downloaden via veluwsepoort.nu. In dit programma staan de maatregelen beschreven om de geluidsbelasting voor de woningen, in de westelijke Spoorzone, die nu een te hoge geluidsbelasting door treinverkeer hebben volgens de Wet geluidshinder, te verminderen.

Volgens de Wet geluidshinder heeft een aantal woningen in de westelijke Spoorzone een te hoge geluidsbelasting door het treinverkeer. Deze woningen liggen tussen het station Ede-Wageningen en de Keesomstraat. De maatregelen die de gemeente wil nemen zijn afgestemd met de direct aanwonenden van het spoor.

Maatregelen

Er worden raildempers op het gehele traject gelegd. De dempers worden aan de rails geklemd of gelijmd, waardoor deze minder hard trillen als er een trein overheen rijdt. Daarnaast komt er een scherm van één meter hoogte langs de Noorder Parallelweg en de Jagermeester. Met deze maatregelen wordt er voldaan aan zowel de saneringsopgave als de wensen van de belanghebbenden. Ter hoogte van de Kop van de Parkweg wordt nieuwbouw gerealiseerd. Hier komt een scherm van 3 meter hoog bij het station dat stapsgewijs afloopt tot de hoek van de Blokkenweg.

Inspraak

Van 9 november tot en met 21 december 2011 ligt `De toelichting op saneringsprogramma Spoorzone Ede (traject Utrecht - Ede Wageningen)' voor inspraak ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu, Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 (ingang Achterdoelen) in Ede. Het plan is digitaal terug te vinden op: www.veluwsepoort.nu/nc/spoorzone/nieuws/

Veluwse Poort

De Spoorzone is onderdeel van het project Veluwse Poort. Een veelbelovende basis voor moderne, toekomstgerichte ontwikkelingen met flink wat aantrekkingskracht op bewoners, werknemers en ondernemers! De komende jaren worden 1.850 woningen gebouwd en 50.000 m^2 (rijks) monumenten herontwikkeld op de voormalige kazerneterreinen. Een nieuw intercitystation wordt gerealiseerd en er is ruimte voor ontwikkeling van 60.000 m^2 commerciële voorzieningen.