Easynet onthult de nieuwste revolutie op het gebied van state-of-the-art netwerken tijdens het Gartner Symposium/ITxpo 2011

Persbericht van PR Newswire

AMSTERDAM, November 9, 2011 /PRNewswire/ --

Easynet Global Services onthult vandaag de laatste nieuwe aanwinst van haar productportfolio op het Gartner Symposium/ITxpo 2011. Deze innovatieve nieuwe oplossing - die Smart MPLS genoemd wordt - werd ontwikkeld als antwoord op de resultaten van een diepgaande Europese studie die eerder dit jaar werd uitgevoerd. Deze nieuwe oplossing werd verder goedgekeurd door de "Customer Advisory Board" van de onderneming, welke bestaat uit diverse grootzakelijke klanten. Zij geven regelmatig feedback over de strategie, de producten en de operationele processen van Easynet. Met deze waardevolle informatie blijft Easynet continue werken aan een optimale dienstverlening en haar productportfolio.

De studie, die gehouden werd onder 800 CIO's en senior IT- managers in 8 Europese landen, bracht een aantal knelpunten naar voren wanneer het gaat om organisaties die van voornemens zijn over te gaan op Cloud Computing. Volgens de bevindingen vond slechts 1 op de 5 ondervraagden dat ze het bedrijfsnetwerk in overweging moesten nemen wanneer ze hun Cloud strategie formuleren, ondanks dat 43% van de CIO's aangaf dat ze niet succesvol kunenn overstappen op Cloud zonder de capaciteit van het netwerk te upgraden.

Deze feiten hebben veel invloed gehad op de manier waarop Easynet haar Smart MPLS aanbod heeft ontwikkeld. Deze unieke oplossing combineert de normale prestatiegeoriënteerde benadering met een nieuwe innoverende, applicatiegerichte structuur.

Dit vereist niet alleen een oplettende dienstverlener die beschikt over de juiste controle-instrumenten om te bepalen wanneer een verbinding uitvalt, maar ook een MPLS-netwerk dat slim genoeg is om dataverkeer voorrang te geven. Er moet een oplossing worden gekozen, die over een extra laag intelligentie beschikt, Easynet noemt dit een SMART MPLS. Wanneer er een storing optreedt zal het netwerk automatisch de bron van het probleem opsporen en corrigerende maatregelen nemen. Deze innovatieve oplossing zorgt voor stabiele verbindingen, services kunnen snel omgeschakeld worden en het gebruik voor de eindgebruikers wordt niet benadeeld. Naast het intepreteren, rapporteren en prioritiseren van het IP-verkeer, kan een SMART MPLS ten allen tijde reageren op de applicaties die over het netwerk lopen.

Een ander verschil is dat het het Smart MPLS aanbod van Easynet ook consultancy diensten aanbiedt. Het gaat hier om diensten met betrekking tot accountancy, design en het oplossen van problemen (gericht op applicaties en niet op paketten).

Justin Fielder, CTO van Easynet, zei het volgende: "Nu de cloud computing technologieën wat algemener verspreid worden, hebben ondernemingen advies nodig over hoe ze kunnen garanderen dat hun infrastructuur de stijgende eisen aan het netwerk kan ondersteunen. Volgens onze klanten is het van cruciaal belang dat ze een service provider hebben die het netwerk vanuit het perspectief van de applicaties bekijkt. Ze hebben ons expliciet gezegd dat de dagen van een 'simplistisch netwerk' waar alles op pakket- of transportniveau beheerd wordt, voorbij zijn. Het grootste probleem is dat de relatie tussen het netwerk en de locatie waar de applicatie vandaan komt, gevirtualiseerd wordt en daardoor wordt het beheer op pakketniveau onmogelijk. Smart MPLS is ons antwoord op deze impasse."

Dit onderzoek werd uitgevoerd door Vanson Bourne in april 2011 en er werden 800 CIO's uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, de Benelux, Spanje en Zwitserland ondervraagd. Het volledige rapport kan hier gedownload worden.

Over Easynet Global Services

Easynet Global Services is een wereldwijde aanbieder van managed network-, hosting- en integratiediensten, waaronder Telepresence , voor grootzakelijke klanten. Het bedrijf heeft klanten in vijftig landen, waaronder Via Michelin, Newscorp, Transport for London, EDF, SAGE, Q-Park en Bridgestone. LDC (Lloyds TSB Development Capital) is de privé-investeerderstak van Lloyds Banking Group en samen met het managementteam honderd procent eigenaar van Easynet. Meer informatie is te vinden op http://www.easynet.com en Easynet is ook te volgen via @easynet en Easynet | LinkedIn .

Easynet Global Services

CONTACT: PR Contact : Cathy van de Garde, Tel.: +31(0)20-79-89-898,E-mail: Cathy.vandeGarde@easynet.com