Oranje-Nassau Energie dik tevreden met resultaat gasreservoir Maasveld

Persbericht van Oranje-Nassau Energie

Amsterdam, 9 november 2011

Olie en gas producent Oranje-Nassau Energie B.V. ("ONE") heeft met succes de productietest en de evaluatie van het Q16-Maas gasveld afgerond. Het Q16-Maas gasreservoir dat ligt in het Q16 blok op de Noordzee, is een veld met een totale verwachte productie van 820 miljoen gestandaardiseerde kubieke meter (Nm3) gas. Deze hoeveelheid gas is voldoende om gedurende een periode van acht jaar een stad als Apeldoorn van gas te voorzien.

ONE is in juni dit jaar vanaf de Maasvlakte begonnen met de proefboring naar het gasreservoir Q16-Maas. Het reservoir bevindt zich drie kilometer ten noordwesten van de Maasvlakte op een diepte van ongeveer twee en een halve kilometer onder de Noordzee. Op 18 augustus werd voor het eerst gas aangetroffen. In de afgelopen periode is het gasveld uitgebreid getest en geëvalueerd. De conclusie is dat er voldoende gas aanwezig is om het veld te gaan ontwikkelen.

Alexander Berger, CEO van Oranje-Nassau Energie: "Wij zijn zeer tevreden met de testresultaten van het Q16-Maas gasveld. De testresultaten bevestigen onze berekeningen en modellen. Het succes sterkt ons in het geloof dat het uitbreiden van onze operationele activiteiten essentieel is voor de groei van ons bedrijf. Ook versterkt het onze ambitie om meer putten te boren. Het ONE team is op dit moment bezig om nieuwe boringen op de Noordzee voor te bereiden en wij hopen in de eerste helft van 2012 de eerstvolgende put te boren."

ONE ontwikkelt het Q16-Maas gasveld samen met joint venture partners Taqa en Energy'06 en EBN B.V., de maatschappij die namens de Nederlandse overheid deelneemt.

Jan Dirk Bokhoven, CEO van EBN: "Ons doel is om zoveel mogelijk gas te produceren uit kleine velden. De ontwikkeling van het Q16-Maas gasveld past perfect bij deze doelstelling en we zijn blij dat onze samenwerking met ONE heeft geleid tot dit succes. Hiermee is opnieuw aangetoond dat veilig en verantwoord boren naar aardgas op land, in overleg met alle betrokken partijen, heel goed mogelijk is. Ons aandeel in dit gasveld zorgt voor een geschatte bijdrage aan de Nederlandse samenleving van 100 miljoen euro gedurende de economische levensduur van dit gasveld."

Over Oranje-Nassau Energie B.V.

Oranje-Nassau Energie is een particulier Nederlands olie- en gasbedrijf met een lange staat van dienst in het succesvol investeren in olie- en gasvelden. Sinds de overname van het exploratie- en productiebedrijf Cirrus Energy B.V. dit voorjaar, heeft het bedrijf de mogelijkheid om zelf olie en gas te produceren. Het in Amsterdam gevestigde ONE heeft producerende belangen op het Nederlandse en Engelse deel van de Noordzee en in Gabon. De Nederlandse belangen produceren ongeveer 10,000 boe ("Barrels of Oil Equivalent") per dag. ONE heeft de ambitie om haar huidige olie en gas resource base van 100 miljoen boe in de komende jaren te verdubbelen.

ONE's groei strategie is gebaseerd op een sterke financiële positie en wordt ondersteund door betrokken aandeelhouders en een op ONE's reserves gebaseerde US$ 225 miljoen kredietfaciliteit van een banken consortium bestaande uit ING, ABN AMRO en BNP Paribas.




Razende Robot Reporter