Politie Midden- en West Brabant

8-jarige kind ernstig gewond na verkeersongeval Made

Made, 09-11-2011 o Een 8-jarige jongen uit Made is dinsdagavond 8 november 2011 zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Het kind is per ambulance overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur vlak bij de ouderlijke woning van het slachtoffertje. Hij fietste vanuit de Zilverschoon, linksaf, de rijbaan van de Haagweg op gefietst, op weg naar huis. De naderende automobilist zag hem pas op het allerlaatste moment. De 37-jarige Madenaar probeerde het jongetje nog te ontwijken, maar dat lukt niet meer.
Het kind werd geschept en kwam in de berm terecht.

Het slachtoffertje had een forse vleeswond op zijn linker bovenbeen, waardoor hij veel bloed verloor. Hij was wel goed aanspreekbaar en reageerde op vragen. Een medisch traumateam werd met de Life-Liner (trauma helikopter) ingevlogen om het ambulancepersoneel te
ondersteunen. De trauma-arts ging uiteindelijk mee in de ambulance om de 8-jarige jongen medisch te begeleiden tijdens de rit naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde fiets en auto. Aan de hand van deze feiten en de
verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-11-2011 9:36 | © Regio Midden en West Brabant |