Gemeente Krimpen aan den IJssel



Lekker in je vel met AquaSlank-Krimpen

Bewegen in het water en gezond eten, het blijkt de ideale combinatie. Zwembad De Lansingh begint half januari in samenwerking met diëtistenpraktijk HRC voor de tweede keer de cursus AquaSlank. Gedurende twaalf weken sport u in het water met instructrice Margreet Wasko en krijgt u advies van een diëtist.

Door: Simone van Zwienen

"Ik geniet echt van Aquaslank," vertelt deelnemer van het eerste AquaSlankprogramma Bas Looren de Jong. "Het geeft zeker resultaat. Ik merk dat ik meer lucht in mijn longen heb en ik kan twee keer zoveel baantjes zwemmen als voorheen. En dat in twaalf weken tijd!" Samen met zijn vrouw Ans komt Bas elke vrijdagochtend vanuit Schoonhoven naar zwembad De Lansingh voor een uurtje AquaSlank.
"AquaSlank is voor mensen die met hun gewicht bezig zijn of juist gezond willen leven," legt instructrice Margreet uit. "Je belast je gewrichten niet, omdat het water je draagt. Dat is heel goed voor mensen die last hebben van hun knieën bij het hardlopen," illustreert ze. "In het water kun je bewegingen uitvoeren, die je wellicht op de kant niet als plezierig ervaart."

Resultaat

Daarnaast mag het resultaat er zeker wezen. Dinie Schouten uit Lekkerkerk verloor de afgelopen weken de meeste kilo's van de groep. "Ik ben negen kilo kwijt in tien weken!" vertelt ze trots. Ook Margreet kan dat beamen. "Ik zie gigantisch snel resultaat bij sommige mensen. Behalve de kilo's zie ik de spiermassa en het lichaam een stuk steviger worden."

Gedurende één uur per week begeleidt Margreet u bij het bewegen in het water. "Tijdens de les zwemmen we wat baantjes om warm te worden. Daarna doen we aan trimzwemmen, aquajoggen en verscheidene oefeningen in het water. We eindigen de les met wat strek - en ontspanningsoefeningen. Je bepaalt geheel je eigen tempo en het is gewoon heel gezellig." Daarnaast is het met het AquaSlankabonnement mogelijk om de gehele week vrij te komen zwemmen.

Gewichtsverlies

"Wij zijn afgevallen!" roepen de dames Ans, Joke en Will in koor. Dat bewijst de succesvolle formule van bewegen in het water en advies van de diëtiste. "De diëtist zet ons niet op een dieet, maar geeft adviezen. Het zijn kleine dingetjes van adviezen die je er zelf uit kunt pikken en op je eetgewoontes kunt toepassen," benadrukt Joke.

Ook Esther van den Berg uit Zevenhuizen is enthousiast over programma. "Het is echt een aanrader. Ik heb mijn schoonmoeder en schoonzus meegenomen en die vinden het ook geweldig. Het groepsgevoel motiveert enorm. We doen het met zijn allen. Ik ga zeker door met AquaVaria." AquaVaria is het vervolg op AquaSlank. Deelnemers van deze variant kunnen dan doorgaan met sporten in het water onder begeleiding.

"Probeer het ook eens!" stelt Margreet. "Op vrijdag 25 november 2011 houden we een informatiebijeenkomst en proefles, zodat iedereen het kan proberen."

Praktische informatie

Het Aquaslankabonnement kost 104,40 euro, exclusief dieetadvies. De cursus duurt 12 weken. Bij een groot aantal zorgverzekeraars zijn de kosten van het beweegprogramma en de diëtist geheel of gedeeltelijk declarabel.

Interesse?

Geef uw gegevens door bij de receptie van het zwembad. U ontvangt een oproep als u voor de eerste les wordt verwacht. De nieuwe cursus begint eind november. U kunt gratis en vrijblijvend de informatiebijeenkomst bijwonen en een proefles nemen.

AquaSlank wordt mogelijk gemaakt door Zwembad de Lansingh in samenwerking met Dietistenpraktijk HRC (010- 2025165).

Van Ostadelaan 4
2923 AM Krimpen aan den IJssel (0180) 516233 (0180) 552776 zwembad@krimpenaandenijssel.nlzwembad@
krimpenaandenijssel.nl