Gemeente Rotterdam

erasmusspeld voor koos en frits boeren

09 november 2011 | Bestuursdienst | persbericht

De heren Koos en Frits Boeren ontvingen 5 november de Erasmusspeld uit handen van wethouder Korrie Louwes.

De broers ontvangen deze Rotterdamse onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor tamboer- en trompetterkorps Euroband. De uitreiking was tijdens de officiële repetitie ter viering van het 50-jarig jubileum van Euroband in de Schalmei.

Frits en Koos Boeren zijn in 1957 lid geworden van de muziekvereniging van Tenaco Turn- en Atletiekvereniging. Aangezien de naam Tenaco voor een muziekband niet passend was, is in 1961 tamboer- en trompetterkorps Euroband opgericht. De heren Boeren zijn beide zeer actief bij Euroband.

Koos Boeren was van 1971 tot medio 1976 voorzitter van het bestuur van tamboer- en trompetterkorps Euroband. Na zijn aftreden als voorzitter maakt hij zich tot en met heden binnen de activiteitencommissie van de vereniging verdienstelijk. Tevens is hij verantwoordelijk voor de administratie van de "vrienden van de Euroband".

Van 2001 tot en met heden is Koos Boeren tevens secretaris van de stichting cultureel gebouw De Schalmei.

Frits Boeren is vanaf 1971 5 jaar lid van het bestuur van Euroband geweest en vervolgens heeft hij de functie van secretaris tot medio 2011 vervuld. Als secretaris was hij continu bezig mensen te stimuleren om diverse zaken voor de vereniging te regelen. Frits Boeren organiseerde ook zelf veel activiteiten.

De gemeente Rotterdam kent de Erasmusspeld toe aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.