Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Gemeente schrijft een prijsvraag uit: 'Duurzame nieuwe toekomst Doornse Gat'

Het recreatieterrein Doornse Gat in onze gemeente verdient een nieuwe toekomst.

Vorig jaar kon sluiting van het benedenterrein nog net worden voorkomen, maar vanaf 2013 is de toekomst opnieuw onzeker. De gemeente vraagt haar inwoners om hulp en schrijft daarom een prijsvraag uit. Doel is het verzamelen van ideeën voor een duurzame toekomst van het Doornse Gat als recreatieve voorziening.

Het recreatieterrein Doornse Gat is aangelegd in de jaren '70 van de vorige eeuw. Het terrein is aan vernieuwing toe, want de voorzieningen stammen nog uit die tijd. De beheerder van het terrein, Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug Vallei- en Kromme Rijngebied, kampt echter met financiële tekorten en moet bezuinigen op het beheer en onderhoud. Zij kan deze investeringen niet opbrengen. Het Recreatieschap is daarom op zoek naar aanvullende inkomsten voor het terrein.

De gemeente wil graag hierin meedenken en het Recreatieschap van ideeën voorzien. Vandaar een prijsvraag. Wilt u meedenken over welke (nieuwe) functies passend zijn op het Doornse Gat en hoe het Recreatieschap inkomsten kan genereren waarmee zij de kosten van beheer en onderhoud terug kan verdienen en nieuwe investeringen mogelijk maakt?

Alle innovatieve, creatieve, gekke, degelijke, duurzame en inspirerende ideeën zijn welkom. Een deskundige jury van bestuurders vanuit de gemeente, het Recreatieschap en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug buigt zich over de inzendingen.

Inzendingen
Inzendingen kunt u tot en met 9 januari 2012 sturen aan postbusrecreatie@heuvelrug.nl of aan Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, ta.v. Mieke Coenen, afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling.

De winnaar van de prijsvraag ontvangt een dinerbon te besteden in een restaurant naar keuze in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. U kunt alleen meedoen als u inwoner van deze gemeente bent. Uitgesloten van deelname zijn medewerkers van de gemeente en het Recreatieschap.