Rijksoverheid

Groen licht voor uitgifte veiligheidscertificaten KPN

Nieuwsbericht | 09-11-2011

KPN Corporate Market (voorheen Getronics) kan weer starten met de uitgifte van veiligheidscertificaten voor internetverkeer. Het bedrijf voldoet aan de vereiste waarborgen en procedures voor een veilige uitgifte van certificaten.

Vorige week had KPN de uitgifte van veiligheidscertificaten uit voorzorg stilgelegd na de ontdekking van inbraaksporen uit het verleden op een webserver. Vandaag zijn de nadere onderzoeken afgerond die nodig waren om voldoende zekerheid te verschaffen over de veiligheid van de productieomgeving van de certificaten. Het resultaat daarvan is positief. De productieomgeving van de certificaten is niet gecompromitteerd. Deze informatie is afkomstig van onafhankelijke onderzoekers en bevestigd door Logius en Govcert. KPN heeft laten weten vandaag weer te starten met het uitgeven van certificaten. De getroffen website komt op een later moment weer beschikbaar nadat ook deze volledig is getest en goed bevonden.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is met Logius, de dienst digitale overheid, nauw betrokken geweest bij het onderzoek. Het ministerie ziet in het snel en adequaat handelen van KPN de bevestiging van het vertrouwen dat vorige week in de aanpak het bedrijf werd uitgesproken.