Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 09-11-2011

Conflict : politie zoekt getuige

LEUSDEN Op zondag 6 november rond 11.40 uur vond op het fietspad van de Paradijsweg, nabij de begraafplaats De Rusthof, een conflict plaats tussen twee hondenbezitters en een groep mountainbikers. Het conflict escaleerde zodanig dat er geweld aan te pas kwam.

Op de datum en het tijdstip hiervoor genoemd reden drie mountainbikers op het bewuste fietspad waarbij zij de twee hondenbezitters wilden passeren. Dat leverde een probleem op omdat de honden niet waren aangelijnd en op het fietspad liepen. Toen één van de fietsers, een 56-jarige Leusdenaar, de mannen daarop aansprak kreeg hij weerwoord van hen waarna de fietser afstapte. Het conflictgesprek mondde vervolgens uit in duw-en trekwerk waarbij één van de hondenbezitters, een 75-jarige Amersfoorter, op de grond terecht kwam en rib- en longletsel opliep. Volgens de Leusdenaar zou tijdens het conflict met een stok op zijn rug zijn geslagen.

Uit de lezing van de mountainbikers blijkt dat kort voor dit conflict een vrouw op een fiets met dezelfde loslopende honden was geconfronteerd en daar iets van had gezegd. De politie doet onderzoek naar deze zaak en wil graag in contact komen met deze nog onbekende vrouw. Zij wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Leusden via het telefoonnummer 0900-8844.

Honden blijken vergiftigd : politie zet onderzoek voort

LEUSDEN In de zaak van de vergiftigde honden op de Leusbroekerweg is na onderzoek in het laboratorium vastgesteld dat er gif is gebruikt. Vermoedelijk heeft de verdachte dit verspreid om dassen om te brengen.

Op zaterdag 29 oktober meldde een 37-jarige inwoonster van Leusden dat haar twee honden na het uitlaten op de dijk van de Leusbroekerweg ziek waren geworden. Eén van haar honden overleed vrijwel direct en de tweede overleed enige uren later in de dierenkliniek. In een artikel van de Amersfoortse Courant van 3 november werd aandacht besteed aan deze zaak en deed de politie een getuigenoproep en waarschuwde hondenbezitters.

De politie heeft aanwijzingen dat de vergiftiging niet gericht was op de honden zelf. Het vermoeden is dat een aanwezige dassenburcht in die omgeving wel eens de aanleiding zou kunnen zijn voor het eventueel uitleggen van gif, gelet op andere ervaringen in het land. Afgelopen weekend was er uitvoerige berichtgeving uit de provincie Drenthe omtrent het uitleggen van giftig aas om onder andere vossen, dassen en roofvogels te bestrijden. De Utrechtse politie onderzoekt of hier iets dergelijks aan de hand zou kunnen zijn.

Oplichter actief

WOUDENBERG In de gemeente Woudenberg is mogelijk een oplichter actief die willekeurige inwoners een brief stuurt met het verzoek om persoonlijke gegevens te mailen en mee te delen in financiële tegoeden.

Een inwoonster van de gemeente ontving deze week een dergelijke brief waarin de schrijver zich voordoet als familie van Khaddafi, met het verzoek te helpen bij het doen van financiële transacties. Om dit te kunnen uitvoeren wordt om persoonlijke gegevens van de geadresseerde gevraagd.

De politie sluit niet uit dat meerdere inwoners van Woudenberg en omgeving een dergelijke brief hebben gehad en adviseert met klem om hier niet op in te gaan. Dit zal zeker leiden tot een benadeling van de geadresseerde.

Kop-staart

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag kwamen twee autos met elkaar in aanrijding. Twee personen raakten gewond.

Omstreeks 17.25 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Rijksweg A1, links ter hoogte van hectometerpaal 42.0. Een 18-jarige vrouw uit Hilversum reed, samen met een 17-jarig meisje uit Hilversum en een 17-jarig meisje uit Baarn, in een auto over de linker rijstrook in de richting van Amsterdam. Voor haar reed een auto die wilde invoegen op de rechter rijstrook. Deze bestuurder moest remmen, omdat het verkeer nagenoeg stil stond. De vrouw moest vervolgens uitwijken en om de auto heen sturen. Nadat zij de auto gepasseerd was, bleek dat het verkeer voor haar ook langzamer reed dan verwacht. Hierdoor reed zij op de auto voor haar, bestuurd door een 21-jarige man uit Hilversum. Alle betrokkenen werden nagekeken door ambulancepersoneel. De man moest voor controle langs de huisarts. De twee 17-jarige meisjes moesten met nekklachten met de ambulance mee naar het ziekenhuis voor controle.

Babbeltruc

AMERSFOORT Een vrouw werd op dinsdagmiddag het slachtoffer van een babbeltruc. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 15.45 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Rigolettostraat. De 60-jarige bewoonster had spullen aangeboden via een advertentie. De man die voor de deur stond gaf aan de spullen te willen kopen. De man zei dat hij het niet klein had en hij vroeg of de vrouw geld kon wisselen. De vrouw overhandigde het wisselgeld, toen de man zei dat hij het geld in de auto had liggen. De man ging het halen, maar kwam niet meer terug om het geld te brengen.

Signalement:


- getinte man


- 25-30 jaar


- 1.75 meter


- dun postuur


- zwart haar tot in de nek


- donkerkleurige baseballpet


- donkerkleurige jas


- gebleekte spijkerbroek

De politie is op zoek naar deze man en roept getuigen op zich te melden. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verkeersongeval

AMERSFOORT Dinsdagochtend 8 november zijn op de kruising van de Vermeerstraat met de Bisschopsweg twee fietsers met elkaar in aanrijding gekomen.

Een 13-jarige fietsster uit Leusden reed vanaf de Bisschopsweg de Frederik van Blankenheymstraat op. Zij kruiste hier een 34-jarige fietser uit Amersfoort, die vanaf de Vermeerstraat de Frederik van Blankenheymstraat op reed. Beide fietsers kwamen met elkaar in aanrijding, waarbij het meisje ten val kwam. De ambulance kwam ter plaatse en heeft het meisje onderzocht. Zij bleek een gebroken pols te hebben en is met haar vader naar het ziekenhuis gegaan.