Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 09-11-2011

Fietsverlichting

MAARSSEN De politie heeft aan het begin van dinsdagavond 8 november op meerdere plaatsen een fietsverlichtingcontrole gehouden.

De politie controleerde op de Straatweg, Parkweg, Boomstede en Bisonspoor. Vijfentwintig fietsers hadden hun voor- en/of achterverlichting niet in orde en werden bekeurd.

Beter een goede buur dan ....

WOERDEN Een buurman die op dinsdag 8 november inbraakgeluiden hoorde, wist een inbraak te voorkomen. De politie zoekt getuigen.

Rond 17.30 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Jan Kriegestraat gekraak en gebonk. Hij opende de deur van zijn woning om te kijken wat er aan de hand was. Hij zag vier jongens bij de voordeur van de woning van zijn buurman staan. Hij zag dat op dat moment net de voordeur door de inbraakpoging opensprong. Bij het zien van de getuigen gingen de inbrekers er direct vandoor. Het viertal bleek vroegtijdig door de komst van de buurman te zijn gestoord en zij hadden nog geen kans gezien de woning in te gaan om iets te stelen.

De getuige zag dat het viertal er met hoge snelheid met een auto vandoor gingen. Dit betrof een donkerkleurige Fiat Stilo, waarvan de achterramen waren geblindeerd. Eén van de verdachten droeg een wit petje met zwarte strepen, mogelijk droeg hij een blauw vest.

Aan getuigen die de verdachten rond 17.30 uur op of in de omgeving van de Jan Kriegestraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Hetzelfde verzoek geldt voor mensen die de verdachte(n) in combinatie met de donkerkleurige Fiat Stilo met geblindeerde achterramen menen te (her-)kennen.