Politie Drenthe

Woensdag 9 november 2011

Provincie Drenthe, 09-11-2011

Pinpas ontvreemd na babbeltruc

UBBENA -Dinsdagavond is een 92-jarige vrouw uit Ubbena het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Omstreeks 18.00 uur trof de vrouw bij thuiskomst twee personen, een man en een vrouw, op het erf aan. Zij spraken slecht Nederlands en gaven aan op zoek te zijn naar een caravanstalling. De vrouw vroeg om een glas water en ging daarop de woning binnen. Mogelijk is in de tussentijd een derde persoon in de woonkamer geweest die de pinpas en de portemonnee van de vrouw heeft ontvreemd. Een paar uur later werd de vrouw gebeld door een nepagent die haar om haar pincode vroeg, omdat hij de pas wilde blokkeren. De vrouw heeft na aandringen de pincode afgegeven. Vervolgens is een niet nader te noemen geldbedrag van haar bankrekening gehaald. De politie vraagt mensen die beschikken over meer informatie over deze zaak, contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Bovendien wil de politie langs deze het signaal afgeven om nooit pincodes af te staan.

Politie controleert in het verkeer

EERSTE EXLOERMOND Tijdens een lasercontrole gistermiddag op de N379 is een 37-jarige vrouw aangehouden voor het overtreden van de maximumsnelheid. De vrouw reed 138 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

SCHOONLOO Op dinsdag 8 november heeft de politie tijdens een controle op de N376, 38 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De N376 is een van de trajectwegen van de politie. Op deze wegen wordt extra gecontroleerd om de verkeersveiligheid te verbeteren.

ZUIDLAREN Woensdagochtend 9 november heeft de politie in Zuidlaren een automobilist bekeurd. Hij reed door rood waarbij hij bijna een fietser aanreed die over het zebrapad wilde oversteken. De man verklaarde zowel het rode licht als de fietser niet gezien te hebben.

Politie houdt toezicht bij school

TYNAARLO Op woensdagochtend tussen 8 en 9 uur heeft de politie gecontroleerd bij een school aan de Rozenstraat in Tynaarlo. Er werd voornamelijk gelet op het vervoer van kinderen in de auto. Er werd één boete uitgedeeld voor het onjuist vervoeren van kinderen. Ook werden meerdere waarschuwingen uitgedeeld voor het stoppen en parkeren vlakbij de school, waar een stop/parkeerverbod geldt.