Reggefiber


Reggefiber focust volledig op verdere aanleg glasvezel

09-11-2011

Het glasvezelnetwerk van Reggefiber wordt de komende jaren in Nederland flink uitgebreid. De aandeelhouders van Reggefiber hebben hierover afspraken gemaakt. Het percentage Nederlandse huishoudens dat gebruik kan maken van het Reggefiber glasvezelnetwerk groeit naar meer dan 20% eind 2013, wat gelijk staat aan zo'n 1,5 miljoen huishoudens. Op dit moment zijn bijna 850 duizend huishoudens op het glasvezelnetwerk aangesloten, in ruim 150 gemeenten.

Reggefiber heeft de aanleg en exploitatie van een open glasvezelnetwerk altijd als zijn kerntaak beschouwd. Op het moment dat Reggefiber in 2005 begon, was het bieden van netwerkdiensten, waaronder operator-, internet- en televisiediensten, aan dienstenaanbieders op glasvezel, nodig om te zorgen voor voldoende bezettingsgraad op het netwerk. De markt voorzag daar destijds nog niet in, maar inmiddels is dat wel het geval.

Met de verkoop van genoemde organisatie-onderdelen kan Reggefiber zich volledig concentreren op de verdere aanleg van glasvezelnetwerken, waarbij de openheid van het netwerk uiteraard gehandhaafd blijft.

De verkoop moet nog worden goedgekeurd door NMa.

Op de website www.kpn.com/newsroom leest u het persbericht dat KPN over dit onderwerp heeft uitgestuurd.