Werkzaamheden maken 'Grootste Kerstboom ter wereld' onmogelijk

Persbericht van NOVEC BV

De Gerbrandytoren in IJsselstein (366 meter hoog) zal dit jaar niet omgetoverd kunnen worden tot 'de grootste kerstboom ter wereld'. Herstelwerkzaamheden aan de antenne installatie van de operator die op 15 juli jl. door brand verwoest is, maken het onmogelijk om gelijktijdig de kersttuien te bevestigen.

De herstelwerkzaamheden van de operator, die eind oktober afgerond hadden moeten zijn, hebben vertraging opgelopen en het gelijktijdig uitvoeren van deze werkzaamheden en het monteren van de kersttuien aan de mast is gezien de zeer beperkte ruimte en het valgevaar, niet mogelijk.
NOVEC betreurt het zeer maar moet gezien het doel van de zendmast en de daarmee gemoeide publieke belangen de operator en haar herstelwerkzaamheden prioriteit geven boven de werkzaamheden voor de 'Kerstboom'.

Ook de stichting Kerstboom, die al druk doende was het benodigde sponsorgeld bijeen te brengen, heeft zeer teleurgesteld gereageerd.

NOVEC hoopt dat de kerstboom volgend jaar wel voor de 15e keer kan worden ontstoken. De eerste keer was in 1992. Het evenement krijgt elk jaar nationaal en internationaal veel publiciteit. De verlichting is tot in de wijde omtrek van IJsselstein te zien. Honderdduizenden automobilisten genieten iedere keer van het licht in de donkere dagen rond de jaarwisseling.

NOVEC is verantwoordelijk voor onder andere de bouw, het beheer en de exploitatie van zendmasten, waaronder de Gerbrandytoren.

Links:
http://www.novecbv.nl



Razende Robot Reporter