Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Pluim voor bedrijven in de gemeente

Junior

Wethouder Bert Homan reikt duurzaamheidspluimen uit.

Leerlingen van het Revius Lyceum hebben voor hun maatschappelijke stage van het Wereld Natuur Fonds 24 bedrijven in de gemeente bezocht. Tijdens interviews kwam vooral de duurzaamheid in het bedrijf aan bod. De leerlingen deelden pluimen uit aan de bedrijven op het gebied van People, Planet en Profit en een prijs voor het bedrijf dat op alle gebieden goed scoorde.

Vrijdag 3 november presenteerden de leerlingen de resultaten aan Bert Homan, wethouder Milieu, en reikten zij samen de pluimen uit. Homan benadrukte het belang van duurzaamheid en duurzame bedrijven en organisaties in de gemeente. `Een duurzame gemeente kan alleen samen worden bereikt!' De wethouder is er trots op dat bedrijven rekening houden met duurzaamheid en zich daarmee profileren.

De People-pluim was voor Telecombinatie uit Driebergen-Rijsenburg. De leerlingen kenden de pluim aan hen toe omdat zij als bedrijf niet alleen goed voor de eigen werknemers zorgen, maar ook hart hebben voor bijvoorbeeld de voetbalvereniging FC Driebergen en andere ideële organisaties zoals Unicef en het Ronald Mac Donald huis. Directeur Maurice van Stameren vindt het bijzonder om door de leerlingen beloond te worden met de Peoplepluim: ,,Mensen zijn je organisatie".

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum kreeg de Planet-pluim, omdat het bedrijf zich in alle aspecten van haar bedrijf inzet voor duurzaamheid. Zij wil ook zorgen voor een goede wereld waarin de aarde zo min mogelijk wordt belast.

De Profit-pluim was voor Restaurant Groenland in Driebergen-Rijsenburg. Duurzaamheid en sociaal maatschappelijk ondernemen koppelt Groenland aan succesvol ondernemen. Niels Oosthoek van Groenland: ,,Tien jaar geleden hadden we de wens om duurzaam te ondernemen, tegenwoordig hebben we de verplichting! Een ondernemer die binnen nu en vijf jaar duurzaamheid niet meeneemt in zijn ondernemerschap, kan niet meer meedoen."

SBI uit Doorn won de prijs voor het bedrijf dat op de aspecten People, Planet en Profit extra goed scoorde. De heer Snellaars nam de prijs trots in ontvangst. Vorig jaar won Hotel en Congrescentrum Zonheuvel ook al een prijs voor haar duurzame bedrijfsvoering. De Reviusleerlingen beloonden SBI voor hun rol als voorloper in de gemeente en het laten zien van duurzaamheid in het hele bedrijf.