Gemeente Cranendonck


Herinrichting milieustraat

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een herinrichting van de milieustraat aan de Rondven in Maarheeze. Deze herinrichting is noodzakelijk, omdat de vloeistofdichtheid van de vloer van de milieustraat niet meer aan wettelijke eisen voldoet.

Daarnaast zijn de containers door hun hoogte op dit moment niet gebruikersvriendelijk en zijn de huidige beheerruimte en KGA-depot verouderd en te klein. Met de herinrichting van de milieustraat is een eenmalige investering van EUR 1.265.000,- gemoeid. De gemeenteraad beslist in de vergadering van 13 december over dit onderwerp.

Als alles volgens plan verloopt, start de herinrichting van de milieustraat op begin 2013. In de vernieuwde milieustraat wordt voor de containers een verhoogd bordes aangelegd. Vanaf dit bordes kan het afval in de containers worden gedeponeerd. Hierdoor is de inwerphoogte van de containers slecht 0,55 meter. Doordat de containers verzonken zijn, ontstaat bovendien beter overzicht waardoor de routing van de bezoekers eenvoudiger wordt. Ook de controle op het scheiden van afval wordt eenvoudiger. Het nieuwe KGA-depot wordt ruimer van opzet en ingericht volgens de huidige eisen. Gelijktijdig met de herinrichting van de milieustraat voert de gemeente Cranendonck een pasjessysteem in. Dit pasjessysteem geeft de mogelijkheid om het gebruik door niet-inwoners en bedrijven te weren. Voor het aanbieden van afval tijdens de herinrichting wordt een tijdelijke oplossing gezocht.