Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Autoalarm schrikt dief af | |
In de nacht van dinsdag op woensdag 9 november is geprobeerd een auto te stelen aan de Laurierstraat in Apeldoorn. Nadat het autoalarm afging, is de nog onbekende dader er vandoor gegaan.

Rond 01.30 uur hoorde een getuige dat er een autoalarm in de buurt af ging en zag een nog onbekende persoon snel bij de auto weglopen. De eigenaar van de auto had in zijn slaap niets van het alarm gemerkt. De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse en na onderzoek bleek dat de deursloten van de auto waren geforceerd. Er werd niemand meer in de buurt aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen via 0900-8844.

2011157792

|     |Hoenderloo - Televisie weg bij inbraak vakantiehuisje     |
In de nacht van dinsdag op woensdag 9 november is er ingebroken bij een vakantiehuisje aan de Miggelenbergweg in Hoenderloo. Bij de inbraak werd een televisie gestolen.

De inbraak werd dinsdagmorgen rond 10.00 uur ontdekt. Er was een deur geforceerd om binnen te komen. Bij controle bleek dat er een televisie was meegenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

2011157540

|     |Apeldoorn -  Brutale insluipers overlopen door bewoners   |
Op dinsdag 8 november hebben bewoners aan de Adelaarslaan in Apeldoorn twee insluipers overlopen in hun woning. De insluipers, twee mannen, zijn er vermoedelijk zonder buit vandoor gegaan.

Een bewoonster van de aanleunwoningen in het flatgebouw zette dinsdag rond 14.30 uur de vuilnis buiten en liep hierbij de centrale deur uit, terwijl er twee mannen buiten stonden. Deze deur kan alleen door bewoners geopend worden, maar de twee mannen zijn vermoedelijk door de deur naar binnen geslopen toen de vrouw naar buiten liep. Toen de bewoonster terug kwam bij haar voordeur, stonden de mannen op de gang en vroegen of zij bij haar naar het toilet mochten. De vrouw liet de mannen binnen, waarna één van de mannen de slaapkamer binnen ging en spullen overhoop haalde. Op dat moment lag de man van de bewoonster op bed en vroeg hij de insluiper waar hij mee bezig was, waarna beide insluipers zijn vertrokken. De mannen zijn er vermoedelijk zonder buit vandoor gegaan. Het duo heeft het volgende signalement: ze zijn ongeveer 1.70m tot 1.80m lang. Zij hebben een licht getinte huidskleur, kort zwart haar en een tenger tot normaal postuur. Beide mannen spreken goed Nederlands. De politie is op zoek naar tips en getuigen en vraagt deze te bellen via 0900-8844.

2011157674

|     |Apeldoorn - Onderzoek straatruzie met taser afgerond      |
De politie heeft het onderzoek naar de ruzie op de Hoofdstraat/Brinklaan in Apeldoorn waarbij een 23-jarige Apeldoorner in het bezit was van een taser (stroomstootwapen) afgerond. Het onderzoek naar de vechtenden heeft geen duidelijke verdachte opgeleverd.

Het incident deed zich voor, in de nacht van zaterdag op zondag 23 oktober. Twee groepjes jongelui hadden ruzie. Twee mannen die plotseling bij de ruziemakers verschenen, hadden - zo bleek uit het onderzoek - goede bedoelingen en wilden de boel sussen en de groepen scheiden.

Eén van de twee, een 23-jarige Apeldoorner, bleek echter in het bezit van een stroomstootwapen. Toen de politie arriveerde, werd hij aangehouden wegens verboden wapenbezit. Tijdens de straatruzie zou er ook geslagen zijn met een ketting. De ketting werd niet aangetroffen en ook is niet naar voren gekomen door wie er met een ketting geslagen is. Uitsluitend de 23-jarige wordt aangemerkt als verdachte wegens het bezit van der taser.

2011149002

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(


---- --